Metamorfose Baan Thai op nieuwe locatie aan Michiel de Ruyterweg

Na een noodgedwongen sluiting van een maand in verband met de verhuizing van de Peperstraat naar de Michiel de Ruyterweg in Vught opent ‘Baan Thai’ vrijdag 17 maart weer haar deuren.

|Door Ton Wagenaars|

Was de opening van een afhaalcentrum voor de Thaise keuken in de Peperstraat nog een experiment, dit keer is het menens voor de gedreven bedrijfsleidster Waan Stakenburg. Aan de Michiel de Ruyterweg werd vijf maanden gewerkt aan een groot, keurig overzichtelijk Thai Food Take Away-centrum. “Minstens vier maal zo groot als voorheen met een transparante doorkijk naar de grote keuken. Van achter de vijf meter lange balie kunnen de klanten nu een blik in de keuken werpen en  zelf zien hoe alles vers wordt vervaardigd en welke ingrediënten we gebruiken”, zegt de Thaise uitbaatster, die zich op de nieuwe locatie dagelijks vergezeld ziet van de hulp van tenminste drie andere Thaise kokkinnen. In de weekends kan de bezetting oplopen tot zes of zeven personen waaronder de bezetting van de balie. Ook nu weer zijn de wanden versierd met schilderingen van Boeddha en in het afhaalgedeelte is een zitje ingericht. Alles is echter veel ruimer en inzichtelijker. Bijna alle apparatuur is vervaardigd van roestvrij staal met o.a. vier wokbranders en een groot zes- pits- gastoestel. De wanden worden voor een groot deel in beslag genomen door een imposante hoeveelheid keukengarnituur en een scala aan gastronoombakjes.  Dubbele vrieskasten bieden plaats aan de iedere dag vers aangevoerde vleessoorten en groentes.

Pure noodzaak
Een verdere vervolmaking van het kookproces is de mogelijkheid voor opslag die, aan het oog van de bezoekers onttrokken, beschikbaar is in de directe nabijheid van de keuken. Waan: “Een welkome toevoeging want er zijn zoveel ingrediënten en die zijn nu altijd binnen handbereik.”  In de nieuwe zaak is nu een uitgebalanceerde temperatuurregeling en airconditioning. Hans Stakenburg, maandenlang nauw betrokken bij de verbouwing en nieuwe inrichting: “Nogmaals, we verhuisden uit pure noodzaak, overvallen door het aanhoudende succes en de lovende kritieken. Klanten kwamen niet alléén uit Vught. De mond-tot-mondreclame bracht ons ook een grote cliëntenkring vanuit de regio. Grote orders kwamen niet zelden uit Boxtel, Haaren of Helvoirt. Vandaar dat we nu hebben ingezet op een grote investering met een up-to-date uitgeruste grote keuken, ruime parkeergelegenheid en in een gebied van Vught dat ons inziens hunkerde naar een gelegenheid als die van ons. Wat we als experiment hebben opgestart in de Peperstraat is nu een heel serieuze uitdaging geworden. Daar zijn we stiekem erg trots op en daar hebben we hoge verwachtingen van.”

Een novum voor Baan Thai is verder ook de mogelijkheid om maaltijden, die al klaar staan, direct mee te nemen als de klant weinig tijd heeft en niet op tijd heeft kunnen bestellen.

Nieuwe menukaart
Zaterdag 11 maart was er al een sfeervolle, besloten authentieke ceremoniële inwijding in Thaise sfeer waarbij Boeddhistische monniken voorgingen in gebed om een gunstig werkklimaat af te roepen. Op vrijdag 17 maart is vanaf 16.00 uur de heropening voor de liefhebbers van de Thaise keuken. Inmiddels heeft Baan Thai ook een nieuwe menukaart die uitgebreid is tot dertig speciale gerechten. Bestellen kan de gehele dag. Afhaaltijden: woensdag tot en met vrijdag 16.00-21.00 uur. Zaterdag en zondag vanaf 15.00 uur. Telefoon: 06-14447211 of 073-7511698.

Kijk ook bij

Driving Dinner OKV

Op woensdag 21 juni  lanceert Ondernemerskamer Vught(OKV) een gloednieuw initiatief: Het Driving Dinner Vught, een …