Werkgroep Gement

In de nazomer van 2010 werd een werkgroep opgericht met het doel de eendenkooien in de Gement te onderhouden. Al snel bleef dat niet beperkt tot het onderhoud aan de eendenkooien, maar werd de groep ook ingezet bij andere werkzaamheden in het gebied.

In de eendenkooien zijn we vooral bezig met het opschonen van de armen, het opschonen van de sloten eromheen, het vernieuwen van de beschotting, het knotten van wilgen en het snoeien van bomen. Maar ook het verwijderen van boompjes uit de sloot, het plaatsen van een gaashek en het bestrijden van de Amerikaanse vogelkers hoort tot de werkzaamheden. Verder planten we jonge bomen aan, onderhouden en plaatsen we gaas langs de bosranden ter bescherming van de dassen. En passant ruimen we ook illegaal gestort afval op en zo nu en dan kleine wietplantages. Dit voorjaar worden in de Gement de sloten ontdaan van waternavel, een invasieve exoot. De groep werkt het hele jaar door. Natuurwerk is nooit klaar, dus we zitten niet zonder.

Maar goed ook, want we hebben er veel plezier in en de stemming is altijd opperbest!

Kijk ook bij

Banner kwijt

Na de PS-verkiezingen is de banner die aan het tuinhek Vughterhage 80 vastzat, weggehaald door …

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.