Vrijwilligerswerk Reinier van Arkel

Reinier van Arkel is op zoek naar vrijwilligers. En niet alleen de instelling, maar ook de vrijwilligers die al actief zijn willen er graag collega’s bij! Twee vrijwilligers, Digna Pijnenburg en Sanne van den Broek, hebben daarom verwoord waarom zij het zo naar hun zin hebben.

Ruim drieënhalf jaar geleden ben ik vrijwilligerswerk met kwetsbare ouderen gaan doen, omdat ik voor hen altijd al een zwak heb gehad. Ik ben toen gestart bij Magnolia waar bijna 100 ouderen met een psychiatrische beperking wonen. Samen met een bewoonster vorm ik een maatjeskoppel. Het contact bestaat uit gezellig samen een potje kaarten of Rummikub spelen of een andere keer even naar buiten op het prachtige terrein van Reinier van Arkel. Het belangrijkste is de warme belangstelling voor de ander, dat is een taal die iedereen begrijpt en waar mensen behoefte aan hebben, waardoor vervolgens mooie momenten kunnen ontstaan. Gewoon je hart laten spreken werkt vaak het beste, dan komen de woorden en juiste gebaren eigenlijk vanzelf! Er is grote behoefte aan extra vrijwilligers; die kunnen, indien gewenst, eerst beginnen vanuit activiteitenbegeleiding met een groep. Vanuit de organisatie wordt vanaf het begin begeleiding geboden.

Digna Pijnenburg

Sinds oktober vorm ik een maatjeskoppel met twee bewoners van Magnolia. Ik heb voor dit vrijwilligerswerk gekozen omdat ik nieuwsgierig was/ben naar deze doelgroep. De activiteiten met de bewoners kunnen elke week anders zijn, ik ga af op de behoefte van de bewoner. Voornamelijk gaan we wandelen in de mooie omgeving op het terrein, luisteren naar muziek of we spelen een spelletje. Het mooie aan vrijwilligerswerk vind ik dat ik de mensen een plezier doe met alleen maar er zijn. Je hoeft niet direct te beslissen om vrijwilliger te worden, kijk een dag of twee mee en beslis dan of het bij je past, je bent welkom!

Sanne van den Broek

Interesse gewekt?
Contact en informatie: vrijwilligerswerk@RvAgroep.nl of 073-6563821.

Kijk ook bij

Lenteconcert Orkest Toermalijn in de Speeldoos

Op zondag 21 april geeft Orkest Toermalijn het jaarlijkse lenteconcert in de Speeldoos in Vught. …