Glimmende en  ronkende motoren op het Marktveld in Vught

Op zondag 19 juni om 12.30 uur start de motortoertocht voor mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking.

Dit jaar voor de 22ste keer, hoopt het bestuur ongeveer 200 motorrijders en 130 passagiers te ontvangen, aldus Martin Lexmond voorzitter van de Stichting.
De tocht is ongeveer 80 kilometer lang en wordt dit jaar omgekeerd gereden in vergelijking met andere jaren en hier en daar hebben we een aanpassing moeten doen i.v.m. wegwerkzaamheden. Na een kop koffie, koek en een broodje  bij lunchcafé D’n Bol, starten  we weer als vanouds met het rondje Vught.
Uiteraard wordt de toertocht zoals altijd weer begeleid door motorpolitie en een 35 tal verkeersregelaars,  een vijftal heeft hiervoor een permanente aanstelling, alle anderen hebben hiervoor een examen moeten doen  en zijn zogenaamde ( Evenementen Verkeersregelaars ). Ook zijn er voldoende EHBOers en mensen van het Rode Kruis aanwezig voor eventuele calamiteiten. Veiligheid staat bij de Motortoertocht Vught hoog in het vaandel. Op 8 juni heeft de organisatie de ingeschreven passagiers gekoppeld aan de Motor, Trike, Zijspan en andere rijders, zoveel mogelijk rekening houdend met ieders wensen. Veel passagiers geven bijv. aan bij dezelfde motorrijder van vorig jaar op de motor te willen. Ook de motorrijders hebben hun wensen en brengen bijv. een eigen passagier mee. Zo zijn er passagiers die zo’n beetje alle modellen motoren uit geprobeerd hebben en nu wel eens op een trike willen rijden, echter de trikes en zijspannen zijn eigenlijk gereserveerd voor mensen die vanwege hun handicap niet op een gewone motor kunnen zitten. Als we voldoende trikes of zijspannen hebben proberen wij deze wensen uiteraard altijd in te willigen. Maar wij zijn altijd afhankelijk van de inschrijvingen. Halverwege de tocht is er een pauze bij restaurant In ’t Groene Woud aan de N65. Hier krijgen de passagiers en motorrijders een versnapering  en iets te drinken aangeboden. Ook kan men gebruik maken van de toiletwagen op het parkeerterrein. Tijdens de pauze is er een optreden van de carnavalsband de Zosjaaltjes, inmiddels voor de 3de keer, zij maken geweldige muziek!!
Om ca 15.45/ 16.00 uur hopen wij weer terug te zijn op het Marktveld, waar alle passagiers een ijsje van Lavinia ijssalon aangeboden krijgen door leden van Motorclub The Greyhounds, de Yamaha Diversion Club en Groeneveld motoren. ( Een geweldig leuk initiatief!! ). De Motorrijders krijgen hier nog een glas fris aangeboden.

De route; Na het rondje Vught,rijden we via Cromvoirt, Vlijmen, Den Bosch, Vlijmen, Haarsteeg naar Helvoirt.    Pauze      Na de pauze, via Helvoirt, Haaren, Boxtel, Gemonde en St. Michielsgestel naar de finish op het Marktveld in Vught.
N.B. voor info kunt u bellen naar Martin Lexmond 06-10613923        

Kijk ook bij

Lenteconcert Orkest Toermalijn in de Speeldoos

Op zondag 21 april geeft Orkest Toermalijn het jaarlijkse lenteconcert in de Speeldoos in Vught. …