Publieksexcursies vanuit Buitenlokaal Haanwijk

Iedere tweede zondag van de maand is Buitenlokaal Haanwijk geopend voor publiek. Op zondag 9 april van 10.00 tot 16.00 uur. Binnen krijgt u informatie over het werk van Brabants Landschap en starten er rondleidingen door het prachtige gebied onder leiding van natuurgidsen van IVN en Natuurgroep Gestel om 11.00 en 13.00 uur.

Tussen 12.00 en 15.00 uur is een imker aanwezig, die u alles over het leven van de bij kan vertellen. Bij mooi weer zal de bakker in het oude bakhuisje brood bakken. De vrijwilligers van de Kindermoestuin laten de tuin en hun werk met de kinderen zien. En voor een gezellig kopje thee of koffie kunt u terecht bij het naastgelegen Theehuis ’t Haantje. Tevens start er om 11.00 uur en om 12.30 uur een vaartocht in Halder. Daar verruilen bezoekers het vaste land voor het water en stappen in een bootje van de Hertogboeren om ’s Hertogenbosch eens te bekijken vanaf de Dommel. De tocht voert langs Kasteel Maurick (Vught) en Oud Herlaer (Sint-Michielsgestel). De tocht begint bij de steiger in Halder om 11.00 en 12.30 uur en duurt ongeveer 1 uur.

Aanmelden en kosten
De natuurwandelingen zijn gratis en hiervoor hoeft u zich niet aan te melden. Voor de vaartocht betalen deelnemers 9 euro p.p. Beschermers van Brabants Landschap betalen 6 euro p.p. (op vertoon jaarkaart). Kinderen tot en met 12 jaar ontvangen 50% korting, kinderen jonger dan 5 jaar zijn gratis. Betaling is contant, aan boord is geen pinmogelijkheid. Aanmelden voor de vaartocht kan via www.vestingfietsen.nl. In verband met capaciteit aan boord graag 48 uur van tevoren reserveren o.v.v. Publieksexcursie Haanwijk. Buitenlokaal, Haanwijk4a, 5271 VG St.-Michielsgestel.

Kijk ook bij

Is de egel welkom in uw tuin?

Het gaat slecht met de egel in ons land. Naar schatting is de egelstand de …