Bron: Meesters Multi Media

Brandweer verwijdert grote hoeveelheid vliegen uit Helvoirtse kerktoren

De brandweer van Helvoirt heeft maandagavond tijdens de wekelijkse oefenavond de handen uit mouwen gestoken in de Helvoirtse Nicolaaskerk.

De afgelopen weken werd een grote hoeveelheid dode vliegen opgemerkt door vrijwilligers die rondleidingen geven in de toren van de Nicolaaskerk. Deze rondleidingen in de kerk en kerktoren worden op diverse zondagen en woensdagen gegeven in de maanden juli, augustus en september. Het doel van de rondleidingen is geld ophalen voor de renovatie van de toren van de Nicolaaskerk.

Omdat enkele vrijwilligers die de rondleidingen verzorgen ook lid zijn van de vrijwillige brandweer, werd besloten tijdens de wekelijkse oefenavond de kerktoren te beklimmen gewapend met bezems, stofzuigers en ander schoonmaakgerei. Verdieping voor verdieping werden de vele tienduizenden vliegen verwijderd. De stofzuigers moeten diverse malen geleegd worden om alle doden vliegen uit de toren te verwijderen.

Net na de winter was de kerktoren al een keer ontdaan van  een grote hoeveelheid vliegen, maar de afgelopen maanden bleken de vliegen opnieuw hun toevlucht gezocht te hebben tot de Helvoirtse kerktoren.

Kijk ook bij

Nieuw nummer De Kleine Meijerij

Over het Helvoirtse landhuis Mariënhof en Haarens ‘weerpraotje’ Er is een nieuw nummer van het …