Cello genomineerd voor Nationale HR Zorg Award 2017

Met het project Leren en Versterken (LEV) dingt zorgorganisatie Cello mee naar een prijs voor het beste idee voor meer werkplezier. Samen met onderwijsinstelling Koning Willem 1 College en  twaalf Cello-teams ontwikkelde het opleidingscentrum van Cello deze vernieuwende vorm van leren en ontwikkelen op de werkplek.

De basis van LEV is een stevige samenwerking tussen school en stageplek, een goede verbinding tussen praktijk en theorie en eigenaarschap van de studenten. Ze krijgen veel meer de kans te leren door te doen, initiatief te nemen, ruimte en vertrouwen te krijgen. Alle teamleden zijn verantwoordelijk voor de begeleiding van de studenten. Een open communicatie onderling en met mantelzorgers, vrijwilligers en andere partners uit het netwerk van de cliënten –mensen met een verstandelijke beperking- is een van de belangrijkste randvoorwaarden.

Leren en werken vanuit gelijkwaardigheid
Sinds september 2016 werken LEV-teams bij twaalf Cello-woningen. Per vier woningen is er een LEV-leernetwerk, waarin de teams kennis en ervaringen uitwisselen. In een LEV-netwerk is iedereen gelijkwaardig aan elkaar. De formele rol telt niet, wel de rol en de talenten die de leden hebben. Die versterken de kracht van het netwerk en zorgen voor vernieuwende ideeën om de zorg te verbeteren. Daarmee wordt het uiteindelijke doel bereikt: een optimaal leer- en werkklimaat voor iedereen en meer aandacht en een gelukkiger leven voor mensen met een beperking.

Nationale HR Zorg Award
Deze prijs wordt uitgereikt door FWG Progressional People, advies- en onderzoeksbureau voor HR in de zorg. Op 3 oktober wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. MEE IJsseloever en Veluwe, Verslavingszorg Noord Nederland, BovenIJ Ziekenhuis en Argos Zorggroep zijn de andere genomineerde zorginstellingen. www.cello-zorg.nlwww.fwg.nl

Kijk ook bij

Toekomstbestendige ouderenzorg

Vughterstede introduceert ‘volledig pakket thuis’ We worden met z’n allen steeds ouder en we moeten …