Maarten van der Weijden in actie tijdens 11stedenzwemtocht

Zwemmarathon 50 jaar Dommelbaarzen verplaatst naar 21-22 september

Wegens omstandigheden is de datum voor de zwemmarathon die wordt gehouden ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van de Vughtse zwemvereniging De Dommelbaarzen aangepast en verplaatst naar 21 en 22 september.

De Dommelbaarzen vinden het supergaaf als jij mee komt doen, individueel of in teamverband. Of je nu een liefhebber, recreant, master of wedstrijdzwemmer bent, je bent welkom in ‘LACO Feel fit Center’ in Vught! Iedereen die in 2005 geboren is of eerder en een zwemdiploma heeft, kan meedoen. De start is om 20.00 uur en de marathon eindigt de volgende dag om 08.00 uur.

Maarten van der Weijden
Het is de bedoeling dat alle deelnemers sponsorgelden binnen halen die ten goede komen aan de Maarten van der Weijden Foundation. Hoe meer meters je zwemt, des te meer geld wordt ingezameld voor kankeronderzoek. Al het geld wordt voor de volle 100% besteed aan kankeronderzoek gefinancierd door de Maarten van der Weijden Foundation. De sponsorgelden kunnen aangemeld worden via de website van de MVDWfoundation; zoek op ‘zwemmarathon (12 uur) dommelbaarzen’. Mogelijk komt Maarten zelf ook nog even langs, maar dat weten de organisatoren op dit moment nog niet zeker.

Wedstrijdzwemmers
Wedstrijdzwemmers kunnen zich in teamverband opgeven. Een team bestaat uit minimaal 12 personen exclusief 2 reservezwemmers. Het is de bedoeling dat de zwemmers met 4 personen een uur lang 50-meters zwemmen. Dus iedere keer wisselen 4 zwemmers elkaar af. Dit betekent dat de zwemmers ongeveer 4 keer tijdens de gehele periode in actie komen. De marathon wordt op een ludieke manier afgesloten. Uiteraard is het wel praktisch als ieder team begeleiders heeft, dit ook in verband met het banen tellen.

Recreatief
Recreanten kunnen zich zowel in teamverband als individueel opgeven in blokken van 2 uur. Je kunt uit de volgende blokken kiezen: 20.00-22.00 uur, 22.00-00.00 uur, 00.00-02.00 uur, 02.00-04.00 uur, 04.00-06.00 uur en 06.00-08.00 uur. Tijdens deze 2 uur ben je vrij in het zwemmen van het aantal banen. Uiteraard is het wel de bedoeling dat de banen geteld worden in verband met het binnenhalen van sponsorgelden. Banentellers zullen door De Dommelbaarzen geregeld worden. De organisatie vindt het fijn als de recreanten naast het zwemmen bereid zijn om tijdens andere blokken mee te helpen als tellers, EHBO’ers, masseurs, etc.

Prijzen
Er zijn tijdens dit evenement prijzen te winnen voor de onderdelen: Hoogste bedrag binnengehaald sponsorgeld en team met meest gezwommen meters.

Inschrijven
Teams en individuele zwemmers kunnen zich inschrijven door een mailtje te sturen naar: secretaris@dommelbaarzen.com. In deze mail moeten de volgende gegevens opgenomen zijn: naam team, aantal deelnemers incl. namen en leeftijden, aantal begeleiders incl. EHBO- en BHV-bevoegdheid (geldt voor de teams). Doe je individueel mee, laat dan weten in welk blok je wilt zwemmen. Sponsorgeld: minimaal 200 euro voor teams en minimaal 15 euro voor individuele deelnemers. Toeschouwers zijn welkom van 20.00- 00.00 uur en vanaf 07.00- 08.00 uur. Om 07.30 uur zal bekendgemaakt worden hoeveel geld erop is gehaald voor de MVDW-foundation en zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Inschrijven kan tot 10 september.

Kijk ook bij

Feestweekend Zwaluw V.F.C. 21 t/m 23 juni

Op 10 mei 2021 bestond Zwaluw V.F.C. 90 jaar. Opgericht in 1931 en als fusieclub …