Bovenste rij (v.l.n.r.): Tijs Barnard, Tiem de Ruiter, Michiel de Ruiter, Jort Burgmans, Bix Speelman. Tweede rij (v.l.n.r.): Tijn van Iersel, Jesse van den Heuvel, Jonas Smits, Karsten den Uijl, Wessel Duijs, Marijn de Ruiter, Sverre Franken Liggend: Djim Donhuijsen. (Foto: juf Ida)

Zilver voor jongensteam De Lichtstraat bij regionale finales scholenvoetbal

Het jongensteam van OJBS De Lichtstraat (groep 7/8) uit Vught heeft tijdens de regionale schoolvoetbalfinales bij Best Vooruit in Best woensdag 15 mei zilver behaald.

De succesformatie van trainer-coach Michiel de Ruiter kwalificeerde zich tijdens het Vughtse scholenvoetbaltoernooi voor het ‘Bestse vervolg’. In de Vughtse scholenfinale (groep 7/8) werd door het jongensteam van De Lichtstraat met 5-0 van basisschool Het Molenven gewonnen. Trainer-coach De Ruiter wist van het twaalftal een hechte formatie te smeden. “Met Karsten den Uijl als betrouwbare sluitpost bleek de ploeg een sterk collectief waarbij techniek, tactiek, werklust, discipline en spelvreugde de basis voor dit resultaat vormen met aanvallend en attractief voetbal als uitgangspunt.” De Ruiter blikte na de verloren regionale finale (5-0 tegen Kindcentrum De Kiezel uit Best) alweer vooruit naar komend schooljaar 2019-2020. “Natuurlijk moeten we afscheid nemen van vijf spelers die in groep 8 zitten en de school gaan verlaten, maar met zeven spelers uit groep 7 heb ik er alle vertrouwen in om weer naar een goed resultaat toe te werken in komend schooljaar.” Dan hoopt hij met zijn ploeg het hoogste treetje op de regionale schoolvoetballadder te mogen beklimmen wat recht geeft op deelname aan de districtsfinales waarbij de winnaar doorgaat naar de landelijke finale in Zeist.

 

Kijk ook bij

Voorbereiding op Marathon Rotterdam begint in Vught

De NN Marathon van Rotterdam beleeft in het weekend van 15 en 16 april de …