Wolfsbosch zamelt geld in voor KWF Kankerbestrijding met open tennistoernooi ‘BallenvoorBallen’

Van zaterdag 18 tot en met zondag 26 juni houdt tennisvereniging Wolfsbosch voor het eerst een open tennistoernooi om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Ook voor niet-tennissers en kinderen zal er van alles te beleven zijn.

Zo geeft rolstoeltennister Michaela Spaanstra op 18 juni om 13.00 uur een lezing en verzorgt Joost Leenders van de Talentenacademie een masterclass op 22 juni om 20.00 uur. Tijdens een veiling kan geboden worden op onder meer privé-tennislessen, rackets, een driegangendiner bij Hemels, een VIP-rondleiding bij Patisserie de Rouw en kunstwerken van Janneke van Genugten en Carla Weijers. De gehele opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding. Getennist wordt in de leeftijdscategorieën 20+ en 45+ op basis van actuele rating in de categorieën 4 t/m 9. Inschrijven voor het BallenvoorBallen Toernooi kan tot en met 5 juni op toernooi.nl.

Iedereen kent wel iemand met kanker

“Ik wilde al langer iets maatschappelijk verantwoords doen, iets met sport en mensen,” licht initiatiefnemer Pascal Hollart van de toernooicommissie dit nieuwe event toe. “Misschien is het de leeftijd.” Hij kwam met het idee om tijdens een toernooi geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. “Iedereen kent wel iemand met kanker.” Hij had ook meteen een naam voor het toernooi: Ballen voor Ballen. “Samen ballen om ballen, geld, op te halen. Een beetje een brutale naam. In de toernooicommissie werd die gelukkig meteen door iedereen omarmd. Hij blijft lekker hangen.”

Ballenjongens en -meisjes gezocht

Ook de jeugd wordt bij het BallenvoorBallen Toernooi betrokken. Zo spelen de kinderen uit de categorie ‘Rood-Oranje’ een speciale editie van hun onderlinge wedstrijdjes. Voor de in ‘Groen-Geel’ spelende jeugd van ± 8 tot 17 jaar heeft Wolfsbosch een speciale oproep: zij die op groot veld kunnen spelen, mogen zich opgeven als ballenjongen of -meisje en op zondag 26 juni tijdens de finales van het BallenvoorBallen Toernooi optreden tussen 10.00 en 16.00 uur. De finalisten, die willen ervaren hoe het is om ondersteund te worden door ballenkinderen, zullen daarvoor natuurlijk een duit in het KWF-zakje moeten doen. Meer informatie kan verkregen worden via ballenvoorballen@wolfsbosch.nl

10.000 euro

De toernooicommissie hoopt op een groot aantal inschrijvingen voor het toernooi. “Het minimale streefbedrag is 2.500 euro, maar laten we voor de 10.000 euro gaan”, zegt de ambitieuze Hollart. “Vughtenaren die niet kunnen tennissen maar ons initiatief een warm hart toedragen, worden van harte uitgenodigd om een vrijwillige donatie te doen. Wij zorgen ervoor dat alle ingezamelde ‘ballen’ bij KWF terecht komen. Een financiële bijdrage mag tijdens het toernooi in de collectebussen gedaan worden, maar kan ook worden overgemaakt via de actiesite https://acties.kwf.nl/ballenvoorballentoernooi2016.”

Over Wolfsbosch

Tennissen op een prachtig bebost park met 11 verlichte kunstgrasbanen? Lid worden zonder wachtlijst? Kiezen uit diverse trainingsmogelijkheden? Dat kan bij T.V. Wolfsbosch, de grootste tennisclub van Vught. De gezellige vereniging bestaat uit 930 actieve leden, waaronder 240 jeugdleden. Trots is de club op de jeugdselectie, de vele competitieteams en commissies die Wolfsbosch draaiend houden. Voor de jeugd worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Op www.wolfsbosch.nl is informatie te vinden over de lidmaatschapskosten, de baanbezetting, de clubcompetitie en de goedbezochte toernooien.

Kijk ook bij

Vughtse raad nam afscheid van griffier Jeroen Deneer

In de laatste raadsvergadering voor het zomerreces nam de Vughtse politiek afscheid van Jeroen Deneer, …