Home / Nieuws / Sport / Wisselende prestaties van Team Invicta in België
Patisserie De Rouw
Celine van Houtem

Wisselende prestaties van Team Invicta in België

Op zaterdag 1 december werd de strandrace van Koksijde (België) georganiseerd.

Team Invicta deed met 6 renners mee aan deze race: afstand 44 km met een lastige start en een snel parcours. Bij de mannen zaten Ronan van Zandbeek en Marc Kivits vanaf de start in de eerste groep. Bas Nieuwkoop, Robbie Gevers en Sjors van Zandbeek hadden een mindere start en moesten van ver komen. Bas wist nog wel naar de 2e groep te rijden, waar hij met Marc op respectievelijk de 20e en 25e plaats finishte. Ronan van Zandbeek, die nog steeds in de eerste groep goed meekwam, reed lek. Hij moest daardoor de wedstrijd beëindigen. Sjors van Zandbeek kon niet in een groep belanden; hij verliet de wedstrijd. Robbie Gevers reed de zware race wel uit. Bij de vrouwen had Pauliena een goede start. Zij wist zich goed te handhaven tussen de mannen. Ze reed haar wedstrijd in de tweede groep bij de mannen. Zij kon gemakkelijk de overwinning naar zich toe trekken.

Op zondag 2 december stond een topcompetitiewedstrijd op het programma: De Dijk tot Dijk. Een wedstrijd met vooral lange rechte stukken en een aantal technische stroken.

De mannen van team Invicta kenden een goede start. Ze reden in de eerste, tweede en derde groep. De eerste groep kenden een aantal sterken namen met onder andere Ronan Van Zandbeek. De voorsprong van de eerste groep kon niet meer gedicht worden door de andere renners. Ronan van Zandbeek werd 7e, Robbie Gevers 21e, Bas Nieuwkoop 24e en Sjors van Zandbeek ? (Deze uitslagen zijn onder voorbehoud). Bij de vrouwen bleef een grote groep lang bij elkaar. Bij een technische passage viel de groep uiteen en kon Celine de aansluiting met de eerste groep niet houden.

Volgende week zondag 10 december staat een belangrijke wedstrijd op het programma: het EK strandrace in Scheveningen.

Invicta veldrijder Klaas Groenen kwam dit weekend niet in actie. Hij rijdt zaterdag 9 december de veldrit van Amersfoort en op zondag 10 december de veldrit in Moergestel.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Nieuwe hoofdsponsors Zwaluw V.F.C.

Van de Wiel Complete Afbouw en Mullerafbouwgroep zijn vanaf 1 juli 2020 de nieuwe hoofdsponsors …