Waardig slot jubileumjaar schaakvereniging ‘De Vughtse Toren’

Precies 45 jaar geleden werd in Vught schaakvereniging ‘De Vughtse Toren’ opgericht. Het plan was deze bijzondere denksport dit jaar breed onder de aandacht te brengen. De schaaksport kent immers rang noch stand en wordt gespeeld van jong tot op hoge leeftijd.

Het seizoen begon in september met een simultaanstrijd met Anne Haast in de raadszaal van het gemeentehuis in Vught. De 23-jarige vedette, 3-voudig landskampioen maakte er een schitterend evenement van. Alle deelnemers; niet in ’t minst onze jeugdige aanhang genoot van dit fenomeen. De ooit geopperde mening dat vrouwen niet zouden kunnen schaken kon op praktisch alle borden ‘van tafel worden geveegd’! Dit jaar definitief een jeugdopleiding gestart waar jongens en meisjes stapsgewijs kunnen kennismaken met de wondere wereld van het schaakspel. Schaakvereniging ‘De Vughtse Toren’ sluit haar seizoen af met twee evenementen waarbij ook niet-leden zijn. Op zaterdag 17 juni wordt een ‘Open café-schaaktoernooi’ gehouden op het Marktveld in Vught en op dinsdag 20 juni geeft oud-grootmeester Hans Bouwmeester een schaak-‘clinic’.

Caféschaaktoernooi
Op zaterdag 17 juni wordt het jaarlijkse caféschaaktoernooi gehouden. Bij mooi weer gebeurt dit traditiegetrouw in de open lucht op het Marktveld. Vanaf 09.30 uur inschrijven bij restaurant ‘De Gereghthof’. Aanvang 10.00 uur. De deelnemers spelen 7 partijen van 20 min pp/pp; indeling gaat volgens ‘Zwitsers’ systeem. De prijsuitreiking is rond 17.00 uur. Vóórinschrijving via: a.van.roon@planet.nl. Nadere informatie vindt u op de site van de schaakvereniging www.devughtsetoren.nl

Schaak-‘clinic’ met Hans Bouwmeester
Het schaakseizoen sluit af met een schaak-‘clinic’, gegeven door oud-grootmeester Hans Bouwmeester (87), een fenomeen in de Nederlandse schaakgeschiedenis. Op dinsdag 20 juni doet hij een doekje open over alle in’s en out’s over deze wereldwijd verbreide denksport. Uit zijn rijke schaakhistorie verhaalt hij over bijzondere en roemruchte partijen, opmerkelijke strategieën en leuke anekdotes. De meest lastige stellingen weet hij vaak moeiteloos te ontrafelen en ‘smakelijk’ uiteen te zetten. De organisatoren verwachten een leerzame en genoeglijke avond met deze nog zeer vitale man in de zaal van café Van Berkel, Vlasmeersestraat 97 in Vught. Aanvang 20.00 uur. Deelnemers aan het caféschaaktoernooi, (ook niet-leden zijn welkom), kunnen tevens deelnemen aan de ‘clinic’ met Hans Bouwmeester.

Kijk ook bij

Hoogtepunt voor G-sporters in Nederland op 2 juni

Op zondag 2 juni vindt het Super-G-toernooi plaats, het grootste multi-sportevenement in Nederland. De deelnemers …