Vughts Duurrecord Biljarten levert € 2.370,86 op voor Stichting MariTon!

Ondertussen al weer een maand geleden zette Vughtenaar Leon van Rossum het Vughts Duurrecord Biljarten op zijn naam, door 42 uur non-stop te biljarten. Van Rossum haalde met zijn poging geld op voor Stichting MariTon, waarmee 50 kerstpakketten zullen worden gerealiseerd voor Vughtse gezinnen.

Emotie
“Het was een ware uitputtingsslag. Rond 4:30 uur gedurende de tweede nacht spookte opgeven even door mijn hoofd. Echter, de gedachte aan waar ik het uiteindelijk allemaal voor doe, hield mij op de been. De slotsecondes van de biljartmarathon waren dan ook erg emotioneel”, blikte de recordhouder terug.
Maandag 26 november reikte het bestuur van Biljartvereniging Rio Bar het bedrag uit aan een geroerde Marion de Koning van Stichting MariTon: “De gedachte aan de glimlach van een kind, wanneer wij het gezin een extra speciale Kerst komen bezorgen, is waar we het met 8 vrijwilligers uiteindelijk allemaal voor doen.”

Stichting MariTon
Bij de stichting kunnen families op een laagdrempelige wijze in gesprek met Marion. Waarna de initiatiefneemster bekijkt hoe ze die specifieke familie kan ontzorgen. “Na een gesprek zie ik paniek veranderen in opluchting bij de ouders. Opeens hoeven ze niet meer in te zitten over Sinterklaas, Kerst of de verjaardag van hun kind”, vertelt Marion met twinkelende ogen.
Op dit moment heeft de stichting 50 à 60 gezinnen onder haar hoede én ruim 800 leden op Facebook waar (overbodige) spullen worden aangeboden door Vughtenaren ten behoeve van deze gezinnen. Mocht je spullen, voor wat voor reden dan ook, over hebben; kijk dan op stichtingmariton.nl of op de Facebook pagina voor meer informatie.

Volgend jaar zal Sharon Verhoeven een poging doen het record aan te scherpen naar 43 uur.

Kijk ook bij

Eigen carnavalsembleem voor Reinier van Arkel

Reinier van Arkel heeft een eigen carnavalsembleem voor het carnavalsseizoen 2023. Het idee is ontstaan …