Winnend team 2016: Basisschool De Piramide

’Vakgarage Vught’ Schoolzwemtoernooi

Op 28 en 29 oktober gaan de Vughtse basisscholen de jaarlijkse strijd in het water aan om schoolzwemkampioen van Vught. Dit toernooi wordt door zwemvereniging ‘De Dommelbaarzen’ georganiseerd en wordt sinds jaar en dag ondersteund door Vakgarage Vught. Vorig jaar deden basisschool ‘De Koningslinde’ en Basisschool ‘De Willibrordus’ uit Esch voor het eerst mee.

De kinderen gaan de onderlinge uitdaging aan op de 25 meter vrije slag (borstcrawl), 25 meter schoolslag en 25 meter rugslag. Naast de individuele zwemnummers is er een vlottenrace en een schoolestafette van 6 x 25 meter vrije slag. Tijdens dit tweedaagse toernooi, dat bij LACO plaatsvindt, wordt om het hardst gestreden om de felbegeerde bekers en medailles van de Vughtse Schoolzwemkampioenschappen in de wacht te slepen. In 2016 werd basisschool ‘De Lichtstraat’ onttroond door basisschool ‘De Piramide’ die glansrijk de concurrentieslag wist te winnen. Vervolgens werd de Vughtse kampioen 1e van Brabant en 4e van Nederland. Je kunt je voorstellen dat zij hun titel met verve zullen verdedigen. Het beloven dus twee zeer spannende toernooidagen te worden.

Alle basisscholen in de gemeente Vught hebben een uitnodiging ontvangen van de organisatie en de aanmeldingen stromen al binnen. De drie best geklasseerde basisscholen krijgen een uitnodiging voor deelname aan de Provinciale Schoolzwemkampioenschappen die in het voorjaar van 2018 gehouden worden. Ook de talent scouts van De Dommelbaarzen zullen twee dagen actief zijn. Wie weet word jij wel uitgenodigd om eens te komen proefzwemmen bij het wedstrijdteam!

Zoek je een uitdaging in de zwemsport? Dan heeft ‘De Dommelbaarzen’ een afdeling Wedstrijdzwemmen en een Master afdeling. Voor meer informatie zie www.dommelbaarzen.nl.

Kijk ook bij

Feestweekend Zwaluw V.F.C. 21 t/m 23 juni

Op 10 mei 2021 bestond Zwaluw V.F.C. 90 jaar. Opgericht in 1931 en als fusieclub …