Impressie Bavariatoernooi 2016

Twee toernooien in één week bij TV Bergenshuizen

Van 26 augustus tot en met 3 september wordt op de banen van TV Bergenshuizen in Vught het 34ste Bavaria Tennistoernooi gespeeld. Het toernooi is inmiddels algemeen bekend in de regio.

In een gezellige en sportieve ambiance strijden de tennissers in hun categorie om de prijzen. De inschrijving kan tot en met 6 augustus via toernooi.nl en is evenals vorig jaar voor de speelsterkte HD4 tot en met GD8. Dit jaar wordt daarnaast voor het eerst de Bavaria Classics gehouden, speciaal voor 60-plussers.

Sportiviteit in een zomerse ambiance. Dat kenmerkt het gezellige, sfeervolle Bavariatoernooi. De organisatiecommissie is al enkele maanden bezig om er wederom een mooi toernooi van te maken. Sinds enkele jaren wordt er ook in categorie vier gespeeld. Steeds meer toppers uit die categorie komen graag naar tennispark van TV Bergenshuizen.

Dubbelspel
Kenmerkend voor het Bavariatoernooi is dat er alleen gedubbeld wordt. Damesdubbel, herendubbel en natuurlijk ook gemixte koppels gaan de strijd met elkaar aan. “Dat heeft als voordeel dat we zoveel mogelijk spelers kunnen laten tennissen”, zegt Robbert van den Akker, voorzitter van de organisatiecommissie. “Het toernooi wordt bewust ná de schoolvakantie gehouden. Dan kan iedereen aan ons toernooi meedoen.”

Bavaria Classics
Naast het ‘gewone’ toernooi is er dit jaar voor de sportieve 60-plussers het Bavaria Classics dubbeltoernooi. Er wordt gespeeld in de onderdelen 6, 7 en 8 voor dames-, heren- en gemengd dubbel. “Over het algemeen heeft deze doelgroep iets meer vrije tijd”, zegt Van den Akker. “Daarom vinden de Classics overdag plaats, tussen elf uur en half zes, van maandag 28 augustus tot en met vrijdag 1 september.”

Restaurant
Het sportieve gedeelte voert natuurlijk de boventoon. Wat dat betreft heeft het Bavariatoernooi zijn sporen in de wijde omgeving inmiddels verdiend. Tegelijkertijd wordt de inwendige mens niet vergeten. Er wordt een pop-up restaurant neergezet, waar u tegen schappelijke prijzen van een overheerlijke maaltijd kunt genieten. Ook als u zelf niet tennist, is het Bavariatoernooi een bezoekje meer dan waard!

Kijk ook bij

Lekker Lôpe Crossloop Den Dungen 2024

Op zondag 12 mei verzorgt Home-run team ‘Lekker Lekker Lôpe’ uit Den Bosch samen met …