Themalessen bij Stichting Bridge Promotie Vught

Het komend seizoen houdt de Stichting Bridge Promotie Vught 8 themalessen voor gevorderden op zaterdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur in de Rode Rik, van Sonstraat 49 te Vught. De bridgedocent is Pim Mesker.

Op 16 september gaat het over ‘Vijfkaart hoog’. Dat is bestemd voor wie over wil stappen op de vijfkaart hoog opening en voor wie al vijfkaart hoog speelt, maar eens precies wil weten hoe het werkt. Je leert meer over fitbiedingen in een hoge kleur en over het bieden na een 1-klaverenopening, die vanaf een doubleton gedaan wordt. Op 21 oktober is het thema ‘Vechten om de deelscore’. Vaak nemen beide partijen deel aan de bieding, maar wanneer laat je ze spelen en wanneer niet. 11 november komen ‘Reverse biedingen’ en de 2e biedronde aan bod. De 2e biedronde na 1 in een kleuropening wordt uitgebreid behandeld met speciale aandacht voor de reverse. Zaterdag 9 december behandelt Mesker ‘Het negatief doublet’ De tegenpartij maakt het je lastig met tussenbieden en jij kunt je normale bod niet meer doen.

Op 20 januari is het thema ‘De vierde kleur’. Als er 3 kleuren geboden zijn is het meestal niet meer zinvol om op zoek te gaan naar een fit in de vierde kleur. Waar kan de vierde kleur dan voor gebruikt worden? Op 17 februari gaat het over ‘Het speelplan troef’. Hoe werkt het, wanneer wel en wanneer niet met troeftrekken beginnen. Wanneer stop je met troeftrekken. Uitgebreide behandeling van speeltechnieken.

Op 17 maart wordt gesproken over ‘Signaleren’, tegenspelen is lastig. De tegenspelers willen hun kaarten laten samenwerken, maar ze zien elkaars kaarten niet. Met signaleren kun je informatie over je kaarten uitwisselen. Verschillende situaties passeren de revue.

Op 14 april is het thema ‘Volgbiedingen met 2-kleurenhanden. Als je 2 vijfkaarten hebt en je wilt een volgbod doen, dan is het handig dat je in één bod beide kleuren kenbaar kunt maken. Als je één kleur kiest, krijg je vaak niet meer de kans om je 2e kleur te bieden.

Inschrijven
Inschrijven kan via het inschrijfformulier op de site www.bridgevught.nl.  U hoeft  niet voor de hele serie in te schrijven, u kunt een keuze maken. Het inschrijfgeld bedraagt 7 euro per les. U dient het inschrijfgeld over te maken op rek.nr. NL12 INGB 0668 8205 27 t.n.v. W. Mesker. Na betaling krijgt u per mail een bevestiging van uw inschrijving. Nadere informatie via w.mesker@planet.nl of 073-6415284, via dit nummer kunt u ook een inschrijfformulier aanvragen.

Kijk ook bij

Programma MOVE Sportzomer bekend

Komende zomer staat weer in het teken van sport en bewegen tijdens de MOVE Sportzomer. …