Boven v.l.n.r: Julia van den Hogen en Veerle van ’t Westeinde; onder v.l.n.r: Sofia Loonen, Lynn Harleman, Camiel Loonen, en Isa Everaers

Team OBS de Piramide verovert vierde plaats!

Afgelopen zaterdag 24 juni was het eindelijk zover voor het team van De Piramide. Na een zinderende halve finale in mei, waarbij het team de eerste plek veroverde, mochten ze nu strijden in de National Kampioenschappen.

Uit het hele land zijn de deelnemers afgereisd naar zwembad de Blokweer in Alblasserdam. De Piramide verdedigde de eer van hun school tegenover 150 kinderen verdeeld over 25 concurrerende teams uit heel Nederland. Rond twee uur kwamen alle teams zich voorstellen in een voorstelronde. De Piramide bewapend met een prachtig spandoek.

Aangemoedigd door ouders, broertjes, zusjes en andere familieleden. Even tot rust komen, want om kwart voor drie begon de wedstrijd meteen met een spannende 6x25m vrije slag teamestafette. Het tempo zat er in, want deze estafette werd meteen gevolgd door 50m vrije slag voor de bovenbouw met Veerle en Lynn. Gevolgd door 25m vrije slag voor de middenbouw met Sofia en Camiel. Afsluitend met 25m vrije slag door de onderbouw met Isa en Julia. Wat waren ze weer goed allemaal. Maar de wedstrijd was nog niet afgelopen. Geen pauze, geen tussenstand, welke plaats zouden ze tot nu toe hebben? Maar meteen door naar de series voor de rugslag. Einde wedstrijd.

Tijdens een ludieke teamestafette werden door de juryleden van de KNZB de punten opgeteld. Tegen half 6 kwam het verlossende antwoord: OBS de Piramide is vierde! Zeer goed! Wat zijn we trots op deze zes kanjers! Tot volgend jaar?!

Kijk ook bij

Hoogtepunt voor G-sporters in Nederland op 2 juni

Op zondag 2 juni vindt het Super-G-toernooi plaats, het grootste multi-sportevenement in Nederland. De deelnemers …