Swim to Fight Cancer naar IJzeren Man

Swim to Fight Cancer  is verplaatst naar het Strandbad van de IJzeren Man in verband met tijdelijke vervuiling van de Dommel. De 800 deelnemers kunnen gewoon van start gaan. Op zondag 17 september  klinkt om 12:00 het startschot. 

De organisatie deelt een onderstaand videobericht van dijkgraaf Peter Glas van Waterschap De Dommel. Deze verklaart hierin dat er door de regen van afgelopen dagen in de regio Eindhoven tien riolen zijn overstroomd. Dat vervuilde water komt in het weekend richting Den Bosch. Hierdoor kan het Waterschap de waterkwaliteit in de Dommel niet goedkeuren.

Marc Lammers, bestuursvoorzitter van Swim to Fight Cancer ‘s-Hertogenbosch, meldt  dat de veiligheid van de deelnemers boven alles gaat. Daarom wordt overgegaan op een alternatief: het evenement wordt verplaatst naar de IJzeren Man, waar de waterkwaliteit wel goed is. De starttijden blijven ongewijzigd.

Gemeente Vught zorgt op korte termijn voor de benodigde vergunningen en verleent de nodige faciliteiten. Burgemeester Roderick van de Mortel: “Een aantal gemeentemedewerkers is verzocht snel medewerking te verlenen aan de organisatie van dit belangrijke evenement. Want niet alleen het zwemmen wordt verplaatst naar het Strandbad, ook ook alle entertainment gaat in Vught plaatsvinden. Als gemeentebestuur van Vught zijn we blij dat we Swim to Fight Cancer op deze wijze kunnen ondersteunen, hoe jammer ook dat het in Den Bosch niet kan doorgaan.”

Het evenement, waaraan 800 zwemmers meedoen, moet hoe dan ook doorgaan. In 2016 lukte dat helaas niet. De opbrengst, in 2015 519.000 euro, is hard nodig voor de bestrijding van kanker. De organisatie hoopt dat bedrag dit jaar te gaan overtreffen. Deelnemersinformatie over parkeren, aanmelden, omkleden zijn binnenkort te vinden op de website van Swim to Fight Cancer ‘s-Hertogenbosch.

 

 

Kijk ook bij

Programma MOVE Sportzomer bekend

Komende zomer staat weer in het teken van sport en bewegen tijdens de MOVE Sportzomer. …