Succesvolle competitie voor MOP jeugdcricket

Het jeugdcricket bij MOP Vught maakt een positieve ontwikkeling door. De Vughtse cricketvereniging heeft momenteel de snelst groeiende jeugdafdeling van Nederland en de jeugdteams presteren goed in de landelijke competitie.

De jeugdafdeling van MOP Cricket, die enkele jaren geleden is opgericht, draaide dit seizoen op volle toeren. De tijd dat de beginnende MOP-jeugdteams in het ‘rechter rijtje’ van de competitie eindigden heeft de vereniging achter zich weten te laten. Beide jeugdteams zijn dit seizoen tweede geworden in de landelijke competitie en één van de jeugdspeelsters speelt in de landelijke selectie.

Kennismaken met cricket
Cricket is enigszins vergelijkbaar met honkbal en in veel landen razend populair vanwege de unieke combinatie van sportiviteit, spelvaardigheid, tactiek en teamspirit. Spreekt dat je aan, dan ben je welkom om eens te gaan kennismaken met cricket, door vrijblijvend mee te trainen in september. Omdat de cricketcompetitie plaatsvindt op het moment dat veel andere sporten een zomer- en winterstop hebben, kan cricket worden beoefend naast sporten als voetbal of hockey. Meer informatie en aanmelden kan via mopjeugdcricket@gmail.com

Trimcricket
Ook voor volwassenen worden kennismakingstrainingen georganiseerd. Om de twee tot vier weken vindt bij MOP op vrijdagavond trimcricket plaats: laagdrempelige crickettrainingen onder deskundige leiding, gevolgd door een onderlinge wedstrijd. Cricketervaring is daarbij niet nodig. Op de vrijdagen 1 en 15 september vanaf 19.30 uur staan de eerstvolgende sessies gepland. Heb je altijd al eens cricket willen spelen? Of spelen je kinderen cricket en wil je er meer over weten? Of wellicht ben je een ex-cricketer en wil je letterlijk en figuurlijk weer aan de slag? Geef je dan op voor trimcricket,  ofwel ‘tricket’ via moptricket@gmail.com. Meer informatie over cricket is te vinden op www.hcmop.nl.

Kijk ook bij

Programma MOVE Sportzomer bekend

Komende zomer staat weer in het teken van sport en bewegen tijdens de MOVE Sportzomer. …