Nederland, Vught, de start van G-voetbal van vereniging Real Lunet en de Zwaluw

Start Specialvoetbalteam Vught was succes

Liefst acht spelers stonden donderdagavond in de bomvolle kantine van Real Lunet te popelen om te starten met hun voetbaltraining.

Zij moesten echter nog even wachten omdat bij zo’n bijzonder moment ook een aantal officiële gebeurtenissen horen. Is een eerste training dan zo bijzonder? Wethouder Heijboer en trainer Berry van de Water vertelden het aanwezige publiek en de pers wat er zo uniek is. Sinds acht jaar kent Vught weer een Special Voetbalteam, een team voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. En dat niet alleen. Dit team is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen MOVE Vught, Cello en de beide Vughtse voetbalverenigingen Real Lunet en Zwaluw VFC.

Lichtblauw
Het S-voetbalteam valt dan ook onder de vlag van beide voetbalverenigingen. Real heeft een donkerblauw en Zwaluw een wit voetbalshirt. Daarom is het geweldig om te zien dat het S-team gaat spelen in een lichtblauw tenue met de logo’s van Real Lunet en Zwaluw VFC op de borst. Café Schuttershof aan de Helvoirtseweg sponsort het complete tenue.

Na de officiële momenten was het dan zo ver. Met een bal in de hand liepen de spelers naar de middenstip van het hoofdveld. Geweldig om te zien dat de jeugdteams de middencirkel vrijmaakten zodat het S-team de training kon starten. In het hart van het hoofdveld, in het hart van de vereniging  omringd door de jeugdteams en onder het toeziend oog van het aanwezige publiek genoten de spelers zichtbaar van hun training. Het enthousiasme van spelers én vrijwilligers spatte er vanaf. Na afloop konden de spelers, trainers en publiek nog genieten van een drankje en de overheerlijke hapjes die waren gemaakt door de bewoners van Cello net als de prachtige welkomstcakejes.

Meedoen?
Lijkt het jou leuk om mee te doen aan de trainingen van het S-team? Meld je dan aan via info@movevught.nl en ga vrijblijvend meedoen met een proeftraining!

Kijk ook bij

Vughtse raad nam afscheid van griffier Jeroen Deneer

In de laatste raadsvergadering voor het zomerreces nam de Vughtse politiek afscheid van Jeroen Deneer, …