Home / Nieuws / Sport / ’s-HKB kegelaars behalen mooie resultaten bij HOI toernooi in Malden
Patisserie De Rouw
Ad Vestering 2e van links, Inge Palinckx 3e van rechts en Mil Schellekens meest rechts

’s-HKB kegelaars behalen mooie resultaten bij HOI toernooi in Malden

De kegelaars van de ’s-Hertogenbossche Bond (gevestigd in sportcentrum Feel Fit in Vught) hebben mooie resultaten behaald bij het vijfde HOI toernooi in Malden, georganiseerd door de Nijmeegse Kegelbond. In totaal waren er voor dit toernooi 48 deelnemers uit geheel Nederland. De ’s-HKB was met maar liefst dertien kegelaars vertegenwoordigd. Het is een persoonlijke wedstrijd waarbij 60 ballen per persoon gegooid moesten in de diverse categorieën; Dames A-klasse, Heren A-klasse, Dames B-klasse en Heren B-Klasse.

Na het einde van de 60 ballen, moesten de vier best geklasseerde kegelaars uit iedere klasse nogmaals 12 ballen gooien om zo uit te maken wie de kampioenen zouden worden. Drie leden van de ’s-HKB dienden de finale te gooien, nl. Inge Palinckx en Mil Schellekens bij de dames B-klasse en Ad Vestering bij de heren B. Ad Vestering gooide tijdens zijn finale helaas 2 poedels (= nul) en eindigde zo toch op de 4e plaats. Een bos bloemen en een VVV-cadeaubon was zijn eer.

Mil Schellekens en Inge Palinckx (moeder en dochter) kegelden een titanenstrijd in de finale. Bij de voorlaatst gegooide bal was de stand geheel gelijk! De laatste bal zou de beslissing brengen.
Met slechts 1 hout (hout = punt) werd Mil Schellekens de kampioene van dit toernooi met Inge Palinckx op een mooie tweede plaats.

Een mooi resultaat voor de mooie kegelsport in de regio Den Bosch.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Gratis Walking Football voor 60-plussers in zomervakantie

Het Walking Football-team bij Zwaluw VFC wordt een leuk en hecht team van mannen (60+) …