‘s-Hertogenbosch roeit kinderkanker de wereld uit

‘Kinderkanker de wereld uitroeien!’ Dat is het motto van KiKa Row, de sportieve sponsoractie van Nederlandse roeiverenigingen om geld in te zamelen voor KiKa, Kinderen Kankervrij. Ook RV De Hertog uit Den Bosch neemt deel aan deze actie. Op zondag 5 mei strijkt KiKa Row neer in Den Bosch.

Maar liefst circa zestig roeiverenigingen in het land nemen deel aan KiKa Row; 1400 kilometer roeien tijdens veertien weekeinden in de periode van 13 april tot en met 14 juli 2019. RV De Hertog uit Den Bosch komt in actie bij de ‘etappes’ van Breda naar Den Bosch (zondag 5 mei) en van Den Bosch naar Eindhoven (zaterdag 11 mei). De roeitocht gaat in veertien weekeinden langs zo’n zestig deelnemende verenigingen in het land. Eén roeiboot legt de totale lengte van 1400 kilometer af: The Vin, een zeewaardige roeiboot. Hierin roeien survivors (overlevers van kinderkanker) in combinatie met ervaren roeiers. The Vin krijgt de hele tocht gezelschap van de Tjerck Hiddes, een reddingsboot.

Op zondag 5 mei varen beide boten een tocht van 50 kilometer van Roeivereniging Breda naar RV De Hertog in Den Bosch. De Hertog bereidt een warm onthaal voor de KiKa-roeiers voor. Het is de bedoeling om The Vin met zo’n twintig roeiboten op te gaan halen bij Heusden. Vervolgens vaart deze groep boten samen met The Vin over de Maas en Dieze richting Den Bosch. Hen wacht in Den Bosch rond 17.00 uur een groots onthaal bij RV De Hertog aan de Citadel. Denk aan een Vlaamse kermis, spelletjes en (live) muziek.

De landelijke stichting Kika Row hoopt in totaal een half miljoen euro op te halen voor verder onderzoek naar kinderkanker door het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Doel is het genezingspercentage van kinderkanker te verhogen van 75 procent tot 95 procent en de kwaliteit van leven na de behandeling te verbeteren.

Op zaterdag 11 mei vertrekken de roeiers in alle vroegte vanuit RV De Hertog via de Zuid-Willemsvaart naar Eindhoven. Ook bij dit traject wil De Hertog zo veel mogelijk roeiboten inzetten om The Vin te vergezellen op het water.

RV De Hertog is nog op zoek naar sponsors voor Kinderen Kankervrij. Bedrijven kunnen kiezen uit verschillende sponsorpakketten. Sponsors kunnen op zondag 5 mei ook meevaren op een rondvaartboot, naar Heusden en terug. Hebt u interesse? Mail naar kikarow@rvdehertog.nl.

Kijk ook bij

Lekker Lôpe Crossloop Den Dungen 2024

Op zondag 12 mei verzorgt Home-run team ‘Lekker Lekker Lôpe’ uit Den Bosch samen met …