Rabobank méér dan een bank

Dinsdag 22 maart publiceerde Rabobank haar jaarverslag 2016. In heel Nederland heeft de bank vorig jaar veel bedrijven duurzaam gefinancierd, zzp-ers laten starten, duizenden mensen toegang gegeven tot de woningmarkt en sport voor velen mogelijk gemaakt. Het zijn slechts een paar voorbeelden van de impact die de bank heeft in de maatschappij. Rabobank ’s-Hertogenbosch en Omstreken is méér dan een bank en daar is de directie trots op!

Rabobank doet zoveel meer dan het verstrekken van geld. Door netwerk, kennis en kapitaal te verbinden aan dat van andere partners komen dingen in beweging. Dat heeft niets met liefdadigheid te maken, maar alles met goed zakendoen; denk hierbij bijvoorbeeld aan de impact van Jheronimus Bosch 500 in deze regio. Als partner van het Museumkwartier heeft de bank de tentoonstelling mede mogelijk gemaakt en zijn er ruim 350.000 bezoekers naar Den Bosch gekomen en is kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk gemaakt, voor zowel jong als oud.

Nieuwe sponsorstrategie
Rabobank zet ook sponsoring van verenigingen en stichtingen in om de lokale welvaart te stimuleren. Op 21 maart presenteerde de Rabobank dan ook met trots de nieuwe sponsorstrategie aan Nederland. De nieuwe sponsorstrategie heet Rabo Versterkt en stimuleert verenigingen en stichtingen om hun maatschappelijke ambities te realiseren met behulp van lokale partners, netwerken, verenigingsexperts, kennis én de netwerken van de Rabobank. In deze regio zijn hiervoor samenwerkingsverbanden aangegaan met o.a. voetbalvereniging OJC, atletiekvereniging Prins Hendrik, hockeyclub Den Bosch, honk- en softball vereniging The Gryphons en hockeyclub VMHC Vlijmen. Het is de bedoeling om er samen voor te zorgen dat de verenigingen en stichtingen in de regio op zowel bestuurlijk, financieel, duurzaam, gezond én maatschappelijk niveau versterkt worden en van elkaar kunnen leren. Daar naast ontvingen 229 verenigingen en stichtingen in totaal 100.000 euro voor hun clubkas via de Clubkas Campagne. Ook helpt de bank verenigingen met verduurzaming van hun accommodaties. Zo worden binnenkort de tennisbanen van  T.V. Wolfsbosch Vught verlicht door LED verlichting. Duurzaam en zuinig, mogelijk gemaakt door een Groenfinanciering van de Rabobank.

Kijk ook bij

Willem Twee en Theater aan de Parade slaan handen ineen voor de mooiste klassieke muziek

Ingezonden mededeling In Den Bosch klinken aankomend theaterseizoen de meest betoverende klanken. Theater aan de …