V.l.n.r.: Oly Sathia (4e), Niek Buskop (3e), Vera Beuk-Veeken (7e), Peter Ondersteijn (5e), Hermie van Ommeren (1e), Paul Beunk (8e), Cecille van Ooijen-van Rooijen (6e) en Harm Schilders (2e).

Openingsweekeinde Pétanque Union Bois le Duc afgesloten met gezellig toernooi

In navolging van de officiële opening die één dag eerder plaatsvond, werd zondag 3 juli de ‘Openingsmix’ voor verenigingsleden en geïnteresseerden gehouden. De in totaal 31 deelnemers, afkomstig uit de gemeente ’s-Hertogenbosch maar ook van daarbuiten, speelden drie ronden à la mêlée (lees: iedere ronde andere medespelers en tegenstanders).

Onder het genot van door Jumbo Van Bergen gesponsorde hapjes werd er fanatiek maar zeer gemoedelijk gestreden om de hoogste eer. Naast de eer waren er ook door Stedenkado.nl gesponsorde prijzen voor de beste acht deelnemers.

Als beste kwam uiteindelijk Hermie van Ommeren uit de bus met 3 gewonnen wedstrijden en 32 punten. De 2e plaats ging naar Algemeen Bestuurslid Harm Schilders: hij wist eveneens alle drie de wedstrijden te winnen, maar met 28 punten. Niek Buskop, verenigingslid van Pétanque Union Bois le Duc, is de hekkensluiter van de top 3 met 3 winst en 24 punten.

Heb je interesse in het spel/de sport jeu de boules? Ga dan naar www.puboisleduc.nl voor meer informatie of loop eens binnen op een van de reguliere openingsdagen.

Kijk ook bij

Taalvrijwilliger worden?

In de gemeente Vught hebben ongeveer 3.000 inwoners moeite met taal, rekenen of digitale vaardigheden. …