Oliebollenveldloop zondag 31 december op Zorgpark Voorburg

Dit jaar wordt er, in tegen stelling tot vorig jaar, wederom een traditionele oliebollenveldloop gehouden, dit keer is de organisatie in handen van Loopschool Wim Akkermans, MOVE Vught en Reinier van Arkel. Dit initiatief is voortgekomen uit het programma van Samen Sterk in de Wijk.

Hierdoor worden kwetsbare mensen meer in de gelegenheid gebracht deel te nemen aan sportactiviteiten. Het gaat niet om winnen maar om sportieve en sociale interactie! Daarom is besloten om ook een wandelparcours van 2,5 km en een kidsrun van 1 km uit te zetten. Er wordt gelopen voor het goede doel werkgroep Sport en Ontmoeting. Deze werkgroep draagt op een actieve manier bij aan sporten en bewegen voor kwetsbare inwoners. Het lopen brengt mensen bij elkaar en zorgt voor ontspanning.

Om 13.30 uur wordt het startschot gegeven door mevrouw S.I.S. Heijboer-Klapwijk, wethouder van WMO, zorg, welzijn, gezondheid en sport. De kinderen starten met een kidsrun van 1 km, op de voet gevolgd door wandelaars (2,5 – 5 km) en de hardlopers (5 – 10 – 15 km). Zij starten om 13.45 uur. Het startpunt is dit keer bij de Oude Watertoren waar ontmoetingscentrum De Stenen Hut een nieuw onderkomen heeft gevonden in het Weverijgebouw aan de Watertorenlaan 15. Iedereen is welkom om sportief samen het oude jaar af te sluiten en 2018 met een content gevoel te starten.

Na afloop is er voor iedere deelnemer een medaille en worden er warme verse oliebollen aangeboden. Kom bij voorkeur op de fiets i.v.m. parkeergelegenheid.

Inschrijven kan via de website www.inschrijven.nl of op de dag zelf tussen 12.00 en 13.00 uur. Voorinschrijven kost € 5,- en op de dag zelf betaal je € 6,-. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 2,50. Meer info of vragen mailadres: stenenhut@reiniervanarkel.nl.

Kijk ook bij

Feestweekend Zwaluw V.F.C. 21 t/m 23 juni

Op 10 mei 2021 bestond Zwaluw V.F.C. 90 jaar. Opgericht in 1931 en als fusieclub …