V.l.n.r.: Zenno Timmermans, Ilana Timmermans, Nancy van de Ven, Isa Everaers en Nout Folkersma

Minioren Estafetteteam Dommelbaarzen Brabants kampioen

In het weekend van 8 en 9 juni, werd in het 25 meterbad van zwembad De Drieburcht in Tilburg de Miniorenfinale van Brabant gehouden. Dit is een zwemwedstrijd voor de 24 beste minioren jongens en meisjes, per categorie, uit Brabant in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar.

Zwemvereniging de Dommelbaarzen uit Vught was bij deze titelstrijd onder de bezielende leiding van trainster Nancy van de Ven goed vertegenwoordigd. Liefst 13 zwemmers van de Dommelbaarzen waren voor deze wedstrijd gekwalificeerd! Zij kwamen uit op verschillende disciplines en scoorden een heleboel persoonlijke records. Er zijn ook flink wat medailles gewonnen, 1x zilver en 1x brons voor Iris van der Putten (meisjes minioren 3), 2x brons voor Jonathan Baaijens (jongens minioren 5), 5x goud voor Nout Folkersma (jongens minioren 5) die zichzelf daarmee allround Brabants kampioen mag noemen.

Estafette
Bovendien leverde het estafetteteam een fantastische prestatie door met Ilana Timmermans, Isa Everaers, Nout Folkersma en Zenno Timmermans, de 1e plaats te behalen op de 4 x 50 meter wisselslag in een persoonlijk record van 2.36.15 (-10 seconden). Een nieuw Brabants record! De race is terug te kijken via: https://youtu.be/EBLSmUsydJI. Met in totaal 10 medailles kunnen de Dommelbaarzen terugkijken op een geslaagd en succesvol weekend!

Kijk ook bij

Beginnen met Bewegen

Wil je graag extra begeleiding bij bepaalde sportactiviteiten of uitleg bij de beweegtoestellen bij jou …