Minioren Dommelbaarzen behalen 4x goud op Brabants kampioenschap

Op 10 en 11 juni jl. werd de Regionale Miniorenfinale Brabant gezwommen in het wedstrijdbad te Oss. De Vughtse zwemvereniging ‘De Dommelbaarzen’ had zich met maar liefst 12 wedstrijdzwemmers succesvol geclassificeerd voor deze zinderende seizoensafsluiting.

Een vol programma stond deze zwemmers, in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar, te wachten. De zwemafstanden varieerden van 50 tot 400 meter, verdeeld over de diverse zwemslagen (vrije slag, rugcrawl, vlinderslag en schoolslag). De krachten konden worden gemeten met de andere beste zwemmers uit de provincie Brabant: 180 in totaal!

Een overvolle tribune, gevuld met een joelende menigte van ouders, grootouders, vrienden en andere belangstellenden, juichten, klapten en schreeuwden de Vughtse zwemmers naar de finish. Wat een sfeer, wat een energie. De Dommelbaarzen genoten zichtbaar van hun successen: het ene persoonlijke record na het andere werd verpulverd. De Vughtse zwemmers verbaasden zichzelf en de tegenstanders over hun technische vaardigheden, kracht en uithoudingsvermogen. Borstcrawl, rugslag, schoolslag en de vlinderslag: elke zwemmer had zijn of haar persoonlijke schema. Beide dagen werden traditiegetrouw afgesloten met verschillende estafettes door zorgvuldig samengestelde teams.

Kijk ook bij

Programma MOVE Sportzomer bekend

Komende zomer staat weer in het teken van sport en bewegen tijdens de MOVE Sportzomer. …