Rechts bronzenmedaillewinnares Mil Schellekens

Mil Schellekens bronzen medaille Nederlandse Kegelkampioenschappen

Maar liefst vier kegelaars van de ’s-Hertogenbossche Kegelbond hadden zich, via de eerdere selectiewedstrijden van de Kon. Ned. Kegelbond, geplaatst voor de finale van afgelopen weekend. Deze wedstrijden werden gespeeld op de kegelbanen van de West Brabantse Kegelbond in Rijsbergen.

Mil Schellekens en Inge Palinckx (KC DAVOK) en Marcel Spierings (KC De Renaissance) moesten op zaterdag 6 april hun kunnen tonen bij de z.g. C-klasse.
Luud Smulders (KC De Renaissance) heeft op zondag 7 april deel genomen bij de z.g. B-klasse.

Voor Inge Palinckx liep het met haar laatste serie niet goed en zo eindigde zij op een 6e plaats bij de dames. 364 hout (=punten) en 60,7 gemiddeld. Mil Schellekens wist wel door mooie series te gooien een podiumplaats te bereiken met 402 hout en 67,0 gemiddeld. Een mooie prestatie in haar 54-jarige kegelcarrière. Marcel Spierings beoefent de kegelsport pas 1 jaar en hij eindigde toch op de 17e plaats van de twintig landelijke finalisten, met 353 hout en 58,8 gemiddeld.

Luud Smulders (landelijk kampioen van 2013 in de B-klasse) scoorde in zijn eerste en derde te gooien serie onder zijn niveau, maar kegelde zich toch nog netjes terug naar een 14e landelijke plaats met 447 hout en een 74,5 gemiddeld.

Kijk ook bij

Voorbereiding op Marathon Rotterdam begint in Vught

De NN Marathon van Rotterdam beleeft in het weekend van 15 en 16 april de …