Lineke Kooyman draagt de voorzittershamer van JCV over aan Siebren van der Zee

JCV in de startblokken voor nieuw tijdperk

De viering van het 70-jarig bestaan in 2020 zette de boel in gang en het jubileumboek ‘In De Zaal’ dat kort daarna verscheen was er de directe aanleiding voor. De Vughtse tafeltennisvereniging JCV verzet de bakens en wil veel meer zijn dan de gezelligheidsclub die het nu is.

JCV wil een breder sociaal-maatschappelijk gezicht laten zien en sportief leeft de wens om weer een rol van betekenis te gaan spelen. Een uitgebreid bestuur onder leiding van de nieuwe voorzitter Siebren van der Zee staat in de startblokken om handen en voeten te geven aan de opgeleefde ambities. Met het motto ‘Tafeltennis weer op één’ maakt JCV er geen geheim van dat het hunkert naar de aantrekkingskracht en de uitstraling die de club ooit had. JCV wil zich vooral sportief weer meer op de kaart zetten. “We willen er weer echt toe gaan doen. In Vught, in Brabant en hopelijk ook landelijk”, zei Siebren van der Zee tijdens de ledenvergadering waarop hij tot voorzitter van JCV werd gekozen.

‘Topsport terug’
“Het heeft me geraakt dat we als JCV in de voorbije jaren sportief zo diep zijn gekelderd. Gezien onze geschiedenis zou ik het prachtig en heel bijzonder vinden als de tijd zou terugkeren dat onze zaal bij elke thuiswedstrijd weer bomvol zat. JCV zal de ‘open, gezellige club voor iedereen’ blijven, maar we willen óók de topsport terug in de zaal. Dat is een hele uitdaging en wordt een hele klus, maar het voelt goed”, zei de tiende JCV-preses nadat Lineke Kooyman de voorzittershamer aan hem had overgedragen. Kooyman werd op de ALV benoemd tot Lid van Verdienste. Ze was de eerste vrouwelijke voorzitter van JCV, een functie die ze vijf jaar lang vervulde.
Inmiddels heeft JCV de opsteker van een ruime verdrievoudiging van het aantal jeugdleden en de ruggensteun van kampioenschappen van twee competitieteams. Daarnaast liggen plannen klaar voor het optuigen van een of meer topteams en is een basis gelegd voor een eigen jeugdopleiding, de JCV Young Stars. Bovendien wil JCV zijn deels verouderde eigen accommodatie aan de Van de Pollstraat moderniseren.

Wijksteunpunt
Dat laatste is een onderdeel van en een belangrijke voorwaarde bij het gemeentelijke voornemen om de JCV-zaal de status toe te kennen van het zevende Wijksteunpunt van Vught. De procedure daarvoor is in de eindfase en JCV verwacht ‘Steunpunt JCV/Schoonveld’ nog dit jaar officieel in gebruik te kunnen nemen. ‘De Zaal’, zoals de trainings- en wedstrijdlocatie onder leden van JCV bekend staat, zou dan het middelpunt zijn van de wijk Schoonveld. In dat Wijksteunpunt houdt JCV de teugels in handen en tafeltennis blijft er bepalend, maar er komt ook ruimte voor andere activiteiten en doelgroepen. Die mogelijkheid is er doordat JCV zijn eigen zaal 24/7 beschikbaar heeft, maar er volgens de club zelf niet optimaal gebruik van maakt. “JCV wil zich sociaal-maatschappelijk breder inzetten en ook meer ‘inclusiviteit’ bieden”, luidde de nog voorzichtige invulling die bestuurslid René Vorstenbosch aan de term ‘Wijksteunpunt’ gaf.

Kijk ook bij

Oxalis 35+ dubbeltoernooi LTV De Merletten

De inschrijving voor het gezellige Oxalis 35+ dubbeltoernooi van LTV De Merletten is geopend! Het …