JCV begint eigen jeugdopleiding: JCV Young Stars

Sinds augustus 2021 is de jeugdafdeling van JCV ruim verdrievoudigd. Daarom vindt de Vughtse tafeltennisvereniging de tijd rijp om weer een eigen jeugdopleiding van de grond te tillen.

De opleiding – ‘JCV Young Stars’ – is in eerste instantie bestemd voor de bestaande jeugdgroep, maar de opzet van Young Stars maakt het mogelijk dat nieuwkomers te allen tijde kunnen instromen. Gevorderde kinderen die al competitie spelen, kunnen in een later stadium instappen. De trainersstaf bij JCV is daarop voorbereid en toegerust.

‘Plezier door ontwikkeling’
JCV Young Stars is een opleidingstraject dat is gestoeld op de Table Stars van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB). Jeugdtrainers van JCV hebben er een vereenvoudigde en ingekorte versie van gemaakt. Onder het motto ‘Plezier door ontwikkeling’ is een vijfstappenplan ontwikkeld dat kinderen in hun eigen tempo laat uitgroeien tot volwaardige competitiespelers. Daarbij komen onderdelen als balvaardigheid, bewegen, voetenwerk, backhand en forehand aan de orde. Ook wordt aandacht besteed aan de theorie van tafeltennis. Je moet immers weten hoe hoog je een balletje móét opgooien als je aan de beurt bent om te serveren, je moet leren tellen en blokken en je moet ook weten met welke kleur batje je mág spelen.

Certificaten
Voor elk van de vijf stappen van het opleidingstraject is een certificaat vormgegeven. De eerste drie certificaten dragen een bronzen ster, het vierde is opgesierd met een zilveren ster en de vijfde met een gouden ster. Op de achterzijde van de certificaten wordt steeds uit de doeken gedaan welke vaardigheden de speler/ster heeft getoond. Wie certificaat 5 heeft behaald, krijgt automatisch het Diploma JCV Young Stars. Bij de uitreiking ervan krijgen ouders een demonstratie van hun eigen JCV Young Star.

Kennismaken met Young Stars
Bij JCV zijn momenteel zes ervaren jeugdtrainers beschikbaar om kinderen van alle niveaus te begeleiden. Op de maandagavond is de trainingsgroep dermate groot dat een splitsing op twee verschillende tijdstippen is gemaakt. Op de woensdagmiddag varieert de groepsgrootte en is soms nog ruimte beschikbaar. Kinderen die willen kennismaken met JCV en zelf willen zien hoe er met Young Stars wordt gewerkt, kunnen een kijkje komen nemen in de eigen zaal van JCV, Van de Pollstraat 3A. Op maandag is de training van 18.30 tot 20.00 uur, op woensdagmiddag van 15.45 tot 17.00 uur.

Kijk ook bij

Piramide houdt sponsorloop voor Dream4Kids

Op woendag 8 mei laten de bijne 340 jongens en meisjes van openbare basisschool De …