Grootste atletiekfeest van Nederland komt naar Vught

Het NK juniorenatletiek is het grootste atletiekfeest van Nederland, drie dagen lang met in totaal zo’n 1000 deelnemers uit heel Nederland. De misschien wel mooiste atletiekbaan van Nederland, die van Prins Hendrik aan het Stadhouderspark in Vught, vormt dit jaar het decor voor dit topevenement. Van 30 juni tot en met 2 juli worden de medailles verdeeld, waarvan er zeker enkele in Vught achterblijven.

Het NK atletiek voor junioren is de grootste baanatletiekwedstrijd, die ons land rijk is. Van vrijdagavond tot en met zondagmiddag komen er ongeveer 1000 atletes en atleten vanuit heel Nederland in actie. Ze komen tegen elkaar uit op de looponderdelen van 100 tot en met 5000 meter, de hordenonderdelen én de steeple chase, het kogelstoten en – slingeren, discus- en speerwerpen, hoog- en verspringen, polsstokhoog- en hinkstapspringen. En dan niet in twee maar in vier categorieën: jongens B, meisjes B, jongens A en meisjes A.

Topweekend
Het NK juniorenatletiek werd de afgelopen twee jaar door Sprint uit Breda georganiseerd. Na twee succesvolle edities daar, blijft het evenement in Brabant. Prins Hendrik haalt eind juni, begin juli álles uit de kast om er op de prachtige accommodatie een topweekend van te maken. Daarbij zullen veel deelnemers hun allerlaatste kans wagen om de limieten voor de twee internationale jeugdtoernooien van komende zomer te behalen. Dat zijn het Europees Kampioenschap onder de 20 jaar in het Italiaanse Grosseto -van 20 tot en met 23 juli- en het Europees Jeugd Olympisch Festival dat van 22 tot en met 30 juli in het Hongaarse Györ wordt gehouden. Voor alle atleten die zich hier al voor geplaatst hebben, geldt dat zij moeten meedoen aan het NJK.

Koen Koenders
Prins Hendrik gaat van het driedaagse evenement één groot atletiekfeest maken. Een groot korps van vrijwilligers, juryleden en officials zorgt ervoor dat het voor de atletiektalenten zo optimaal mogelijk geregeld wordt. Natuurlijk komen ook heel wat deelnemers vanuit Prins Hendrik zelf op hun thuisbaan in actie. Van hen is de grootste kanshebber op de titel Koen Koenders, de Vughtse polsstokhoogspringer die afgelopen winter ook al indoorkampioen werd. Het NK atletiek voor junioren is hoe dan ook dé ideale gelegenheid om de toekomst van de Nederlandse atletiek met eigen ogen in actie te zien. Dat kan uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. De entree tot het NK junioren bedraagt voor de vrijdagavond 5 euro en voor zowel zaterdag als zondag 7,50 euro. Een passe partout kost 15 euro. Alle informatie over het NK junioren is hier te vinden.

Kijk ook bij

Hoogtepunt voor G-sporters in Nederland op 2 juni

Op zondag 2 juni vindt het Super-G-toernooi plaats, het grootste multi-sportevenement in Nederland. De deelnemers …