Robin en Zinzi van Fit Forward.

Gratis fitness met begeleiding bij Prins Hendrik

Onder de naam Fit Forward Vught kan iedereen op maandag en vrijdag van 9:00 tot 11:00 terecht om te fitnessen bij de Vughtse Sportclub Prins Hendrik aan de Sportlaan 1. Gewoon binnenlopen is geen probleem. Diverse laatstejaars studenten en een docent van Sportacademie Den Bosch zijn beschikbaar om de sporters te begeleiden. Zij verzorgen ook het Buikspierkwartier om 9:15 en de Circuittraining om 9:30. Meer informatie op Facebook. Zoek naar ‘Fit Forward Vught’. 

[Door Maarten Kroese]

Het is onontkoombaar. Iedereen moet bewegen. Zeker voor de toenemende groep senioren is het de beste manier om gezond te blijven. Met een paar keer per week intensief bewegen voel je je veel beter en het voorkomt talloze kwalen. Bij Fit Forward wordt de grootse groep sporters gevormd door 45plussers. Het sporten is gratis en de trainingstijden zijn gunstig en beperkt. Alleen op maandag en vrijdag trainen, dat redden de meesten wel. Fit Forward is alleen in de schoolvakanties gesloten.

Het initiatief loopt al enige jaren in de Bossche Maaspoort, met veel succes. Goed voor de sporters, maar ook voor de studenten. Trainer-studente Robin Paerels (20): ”Iedereen is erg positief. Wij leren er veel van en onze sporters stellen onze persoonlijke begeleiding erg op prijs. We staan hier meestal met een man of zeven, dus we kunnen iedereen voldoende aandacht geven. We stellen trainingsschema’s samen of passen ze aan en helpen met het instellen van gewicht, maar ook voor een persoonlijk praatje is tijd. Dan leer je mensen goed kennen en kun je ze vaak beter ondersteunen.”

De fitness-zaal van Prins Hendrik biedt een grote verscheidenheid aan apparaten. Zoals spinningfietsen, roeimachines, loopbanden, bosuballen en gewichten. Daarnaast alle bekende fitness-apparaten, bedoeld voor het trainen van specifieke spiergroepen. Tijdens het Buikspierkwartier krijgen alleen de buikspieren een stevige beurt. De circuittraining pakt alle spiergroepen mee, steeds op een andere manier. Zumba, fitnessoefeningen op Latijns-Amerikaanse muziek, is in voorbereiding.

Zinzi Nijhoff (18): ”Wij volgen deze opleiding op mbo-niveau 4, maar de meesten van ons willen graag door naar het hbo. Ik zou het liefst fysiotherapie of voedingskunde gaan doen. Het werken met mensen vind ik geweldig, daarom is Fit Forward ook zo leuk. Soms tref je mensen met een beperking. Het is uitdagend om ook die groep zo goed mogelijk te helpen. Ik weet zeker dat ik hier mijn hele leven iets aan heb.”

Kijk ook bij

Woonwensen van ouderen in Sint-Michielsgestel

In mei heeft KBO-afdeling Sint-Michielsgestel in Zaal Overberg voor leden en andere belangstellenden een avond …