Zicht op clubhuis Golfclub Vught

‘Golfclub Vught’ laat haar charmes zien

Maar weinig mensen kennen de golfbaan in Vught. Dat moet anders. Vandaar dat de golfclub al haar charmes inzet om sportievelingen in de regio te verleiden om eens een kijkje te komen nemen. Aan de vooravond van het 25-jarig bestaan is niet alleen de naam van de vereniging veranderd in ‘Golfclub Vught’. Ook is een grote groep enthousiaste vrijwilligers aan de slag om de uitstraling van de club te versterken.

“De mooiste kleine golfbaan in Brabant”, zo kenschetsen voorzitter Ted Smets en bestuurslid Neelke van Dijk de Vughtse 9-holes baan. Ted Smets: “Veel mensen vinden golf te tijdrovend. Op een grote baan ben je inderdaad al gauw een halve dag bezig met een rondje golf. Bij ons maar een uurtje. En als je zin hebt loop je nóg een rondje. Zo blijft er nog tijd over voor een gezellig drankje op het terras of in ons gezellige clubhuis. Dat is wel zo leuk.”

Golfclub Vught is laagdrempelig, gezellig, met 410 leden een relatief kleine golfclub, met een fraai gelegen baan aan de bosrand van sportpark Bergenshuizen in Vught. Thei Schmit: “De club mag best wat groeien. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe leden. Die hebben we dan ook het nodige te bieden. Bijvoorbeeld een proeflidmaatschap voor 2 maanden voor 100 euro.”

Gratis oefenen
Ervaren spelers, maar ook mensen die het golfspel nog niet kennen, kunnen op een voordelige manier kennismaken met de club. Neelke van Dijk: “De oefenfaciliteiten zijn gratis, we verhuren golfsets, op onze open golfdagen is al voor 10 euro een lesje te volgen. Verder organiseren we wekelijks meerdere sportieve en sociale activiteiten. Je leert elkaar zo gemakkelijk kennen.” De leden komen niet alleen uit Vught maar ook uit Den Bosch, Boxtel, Haaren, Sint- Michielsgestel en Helvoirt. Ted Smets: “Voor de meesten is onze baan binnen 15 minuten rijden bereikbaar. Bij ons is het niet nodig om vooraf te reserveren. Je kunt spelen wanneer het jou uitkomt.”

Open Golfdag op zaterdag 8 april
Golfclub Vught doet graag mee aan de Open Golfdagen van de NGF. Op zaterdag 8 april is er voor iedereen die op een leuke manier kennis wil maken met de golfsport vanaf 10.00 uur van alles te doen. Niets hoeft, alles kan. Al gaat u maar kijken naar de demonstratie van professional en voormalig Europees jeugdkampioen Jeroen Krietmeijer. Zie de advertentie in Het Klaverblad van 29 maart.

Golfschool
Aan de club is tevens een golfschool verbonden. Die staat onder leiding van golfprofessional Martin Groenendaal. De golfschool werkt op basis van lesprogramma’s van de Nederlandse Golf Federatie. Voor zowel de beginnende golfer als de ervaren golfer valt er veel te leren. Met af en toe een (groeps)lesje kan de golfsport in het algemeen tot op hoge leeftijd zonder blessures worden beoefend.

Voor meer informatie: www.golfclubvught.nl of bel 0411-643321.

Kijk ook bij

Vughtse raad nam afscheid van griffier Jeroen Deneer

In de laatste raadsvergadering voor het zomerreces nam de Vughtse politiek afscheid van Jeroen Deneer, …