Eric van Dooren

Fit20 methode is voor alle doelgroepen

Sinds een half jaar heeft Eric van Dooren aan de Industrieweg 3M in Vught een nieuwe Fit20 studio geopend. Met slechts 20 minuten per week(!) trainen voelt iedereen zich beter. Goed nieuws voor Vughtenaren die niet uren in de sportschool willen doorbrengen.
| Door Maarten Kroese |
Het klinkt ongeloofwaardig. Door langzaam te trainen met meer power bereik je dezelfde of betere resultaten dan met zweten in een reguliere sportschool. Dat claimt personal trainer Eric van Dooren. Kennelijk  werkt het echt, want vorig jaar opende hij een tweede studio in Vught, naast zijn vestiging in de Bossche Gruyterfabriek. Inmiddels heeft de F20 formule al zo’n kleine negentig studio’s in Nederland.Grootste orgaan
Eric van Dooren:” Het spierstelsel is het grootste orgaan van je lichaam en de hele dag bezig. De meeste mensen gebruiken echter maar een fractie van al hun spieren. Door langzaam te trainen met hoge belasting bereik je het faalmoment van een spier. Dan geven je hersens het signaal af om inactieve spieren te reactiveren. Na een paar maanden training doet zo’n 80 tot 90 procent van het spierstelsel mee. De balans in je lichaam keert terug, waardoor je je automatisch beter gaat voelen. Ook je sportprestaties verbeteren.”Nauwelijks terugval
De gereactiveerde spieren blijven nog 4 tot 5 weken actief.  Bij de volgende training kun je voortbouwen op het resultaat van de vorige keer. Er is nauwelijks terugval. Eric van Dooren: “Je kunt in je gewone kleding trainen, want je transpireert nauwelijks. Alle energie wordt namelijk naar je spieren gevoerd.”

“Iedere doelgroep heeft baat bij Fit20. Jongeren met een hyperactief leven of ouderen die het juist rustiger aan doen. Fysieke problemen verbeteren al na een paar weken training. Artrose, diabetes, rugklachten. Ik heb zelfs een cliënt met een eenzijdige verlamming die nu weer tintelingen in de verlamde arm voelt. Door de verbetering van je spierstelsel neemt ook je weerstand toe, ik ben zelf nooit ziek. Doordat de gereactiveerde spieren nu energie gaan verbranden, val je geleidelijk af.”

Nulmeting
Tijdens de eerste training wordt een nulmeting gedaan. Daarna worden de prestaties in een persoonlijke grafiek bijgehouden. Van Dooren toont verbeteringen van 45 procent. De training is individueel. Je hebt de zaal en de personal trainer voor jezelf. Alleen een duo training is ook mogelijk. Dat maakt de Fit20 training wat duurder dan een reguliere sportschool, maar door de persoonlijke aandacht houd je het gemakkelijker vol. Precies waar het om gaat. Klik hier voor de website van Fit20.


Kijk ook bij

Hoogtepunt voor G-sporters in Nederland op 2 juni

Op zondag 2 juni vindt het Super-G-toernooi plaats, het grootste multi-sportevenement in Nederland. De deelnemers …