Fit20 Den Bosch is van de Gruyterfabriek naar het mooie Paleiskwartier verhuisd

Personal fit20 trainer Eric van Dooren opende op 2 januari 2019 de deuren in het precieuze Paleiskwartier. Fit20 is in 2011 als een van de eerste studio’s begonnen op de Brand en is later verhuisd naar de Gruyterfabriek. Na zes jaar werd het tijd voor vernieuwing en heeft Eric van Dooren besloten om te verhuizen naar het mooie Paleiskwartier aan Hoflaan 5.
Fit20 is een revolutionaire trainingsmethode gebaseerd op wetenschappelijke studies. Fit20 zorgt onder andere voor sterkere spieren en botten en een betere stofwisseling. Wekelijks wordt met krachtoefeningen in 20 minuten intensief en in slow motion gewerkt aan de verbetering van de kracht en conditie van spieren, hart, longen en aderen. Dit leidt tot meer energie en uithoudingsvermogen. De training vindt plaats onder persoonlijke begeleiding en is altijd op afspraak.

Fit20 Den Bosch/Vught richt zich op mensen die weinig tijd hebben of mensen die het niet altijd kunnen opbrengen om te gaan sporten. Ook beoefende sporters vinden inmiddels hun weg naar de studio voor verbetering van hun tak van sport. De persoonlijke begeleiding tijdens het trainen ervaren zij als prettig en noodzakelijk. Op zes verschillende apparaten wordt intensief en gecontroleerd getraind. Dit is altijd op afspraak en onder begeleiding van een Personal fit20 Trainer.

Succesformule
De training is naar keuze één-op-één of in duo’s. In minder dan een half uur staat de klant weer buiten. De slow motion trainingsmethode in combinatie met de gekoelde ruimte maakt omkleden en douchen overbodig. Tijdens het individuele programma wordt er met de klanten in 20 minuten per week gewerkt aan krachtontwikkeling en een betere conditie. De focus ligt daarbij op alle hoofdspiergroepen, zoals de spieren in benen, buik, rug, borst en armen.

“Mijn scepsis over deze trainingsmethode was na mijn eerste oefening als sneeuw voor de zon verdwenen”, vertelt Eric van Dooren, die inmiddels al meer dan 8 jaar ervaring heeft in zijn studio in Den Bosch en Vught. In deze tijd heeft hij veel bijzondere verhalen gehoord over de effecten van het trainen bij fit20. “Zo kreeg ik een man van 50 jaar in de studio. Hij had ondraaglijke pijn in zijn benen die ervoor zorgde dat hij na tien meter lopen weer rechtsomkeert naar huis moest maken. Na anderhalf jaar trainen kan hij weer door de bossen wandelen met zijn kinderen. Ook is hij met zijn vrouw op fietsvakantie gegaan door Nederland. Hij is één van mijn dankbaarste klanten.”
Fit20 is een training voor alle doelgroepen. Eric vertelt: ‘ik had een snowboardster in de studio die na een paar maanden trainen voorin de groep snowboardde in plaats van achteraan. Maar ook een vrouw van 87 die zei: ‘Junkske, ik ken nu m’n voorstoepje weer vegen!’ En daar doe ik het voor!”

Over fit20
fit20 is een High Intensity Trainingsmethode (HIT) gebaseerd op wetenschappelijke studies en onderzoeken. fit20 heeft in Nederland meer dan 130 studio’s, verspreid over Nederland en zes in-company studio’s bij Siemens, Yokogawa, Randstad, Thuiszorg West-Brabant, Ahold en Heerema. In 2015 is fit20 uitgebreid naar het buitenland. Iedere fit20 studio is ingericht met hoogwaardige apparatuur. Alle Personal Trainers bij fit20 zijn deskundig opgeleid voor de meest effectieve begeleiding van de klant. Een overzicht van alle fit20 studio’s staat op www.fit20.nl.

Kijk ook bij

Vincent Kortbeek wordt Technisch Directeur van Atletiekunie

Vughtenaar Vincent Kortbeek (1982) begint per 1 november als Technisch Directeur van de Atletiekunie en …