Erik van Dartel nieuwe hoofdtrainer De Dommelbaarzen

Het trainersteam van de Vughtse zwemvereniging De Dommelbaarzen zal met het nieuwe seizoen weer compleet zijn. Erik van Dartel start dan in zijn nieuwe rol als hoofdtrainer. Erik is een zeer ervaren zwemtrainer die eerder bij Njord, BZV en TRB training heeft gegeven. Leuk detail, hij startte zijn trainerscarrière ooit bij De Dommelbaarzen en is nu weer terug op het oude honk.  

Erik van Dartel heeft een verleden als zwemmer in zowel zwembaden als in buitenwater. Als wedstrijdzwemmer zwom hij NK’s en als open water zwemmer heeft hij diverse EK’s meegemaakt, ook nam hij deel aan het WK. Bovendien heeft hij meerdere malen de IJsselmeermarathon gewonnen. In zijn nieuwe rol zal hij de lijnen uitzetten om te komen tot nog betere prestaties voor zowel het team als de individuele zwemmers en zal hij leiding geven aan het trainersteam dat naast Erik bestaat uit Anthony Theunissen, Ludo Servais, Wietse Beerens, Nancy van de Ven, Marjan Leenders en John Arts. Zij worden ondersteund door Cor Krielaart, Eline Nijskens, Debbie Looijmans en Anouska Theunissen.

Trots

“We zijn trots dat zoveel trainerstalent met zo’n brede opleiding en ervaring kiest voor onze club en voor onze zwemmers”, zegt Freek Peters, bestuurslid Sport bij de Dommelbaarzen. “Dit gaat zich ongetwijfeld uitbetalen in resultaat, op zowel gemeenschappelijk als individueel gebied”. Erik van Dartel: “Ik wil jonge mensen laten profiteren van mijn ervaring en hen tot betere prestaties brengen. Training geven is mijn passie.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Over De Dommelbaarzen

 

,De Dommelbaarzen is de Vughtse zwemvereniging die zich breed inzet voor de zwemsport in Vught, van zwemles bij het abc zwemmen tot het snelle wedstrijdzwemmen. Het motto is: Zwemmen is voor iedereen! De club biedt diverse mogelijkheden om te zwemmen. Zo kun je leren zwemmen bij ‘ABC’ en dit verder uitbreiden bij ‘Recreatief’. Voor de mensen die graag willen blijven bewegen zijn er de afdelingen ‘Trimzwemmen’, ‘Zwemmen op medisch advies’ en ‘Zwemmen voor mensen met een beperking’. Zoek je nog een uitdaging in de zwemsport? Dan heeft de Dommelbaarzen een afdeling Wedstrijdzwemmen en een Master afdeling. Voor meer informatie zie www.dommelbaarzen.nl of mail naar voorzitter@dommelbaarzen.nl.

 

 

 

Foto onderschrift cursief:

 

 

 

Erik van Dartel in actie bij open water wedstrijd.

 

 

 

 

Kijk ook bij

Hoogtepunt voor G-sporters in Nederland op 2 juni

Op zondag 2 juni vindt het Super-G-toernooi plaats, het grootste multi-sportevenement in Nederland. De deelnemers …