V.l.n.r.: Jort de Visser, Ole en Lars Brochard en Jurre Stegehuis

Eindelijk weer jeugdteam JCV voor competitie in eigen zaal

De inspanningen die JCV levert voor het opkrikken van de vereniging, beginnen hun vruchten al af te werpen. De Vughtse tafeltennisclub zag het aantal jeugdleden binnen een jaar al verviervoudigen en vanaf september kan JCV eindelijk ook weer een jeugdteam in competitieverband aan het werk zien in eigen zaal.

Het is alweer drie jaar geleden dat een jeugdteam van JCV deelnam aan een NTTB-competitie en in de eigen zaal aan de Van Pollstraat mocht aantreden. De afgelopen twee jaar waren jeugdteams van JCV aangewezen op wedstrijden bij andere clubs. Dankzij de groei van de jeugdafdeling en de gestage ontwikkeling van een aantal jonge spelers, mag JCV uitkomen in de DUO-competitie. Die NTTB-competitie is een vervolg van de ‘Table Stars’, een laagdrempelige competitie voor beginnende wedstrijdspelers. JCV begint met één team aan de DUO-competitie. De broers Ole en Lars Brochard, Jurre Stegehuis en de uit Helvoirt afkomstige Jort de Visser gaan als JCV 1 uitkomen in de tweede klasse. Twee spelers staan op de reservelijst. Dankzij de snelle vorderingen van een aantal nieuwkomers verwacht JCV al in januari 2023 met een tweede team te kunnen meedoen.

Twee seizoenshelften
De DUO-competitie van NTTB telt twee seizoenshelften van elk 10 wedstrijden die op de zondagochtend worden gespeeld. De eerste speelronde is op zondag 18 september. JCV neemt het dan in Veghel op tegen OTTC 1. Een week later staat het JCV-kwartet aan eigen tafel tegenover Valkenswaard, terwijl ook OTTC en Budilia het vanaf 10.00 uur tegen elkaar opnemen. Op zondag 6 november speelt de JCV-jeugd voor de tweede keer in eigen huis. Dan zijn OTTC en Valkenswaard te gast aan de Van de Pollstraat 3A. Het team staat onder leiding van trainer/coach Peter Vullings.

Jeugdtraining
JCV leidt jeugd op volgens het spoorboekje van haar eigen opleiding, de JCV Young Stars. JCV heeft daar twee speciaal ingerichte trainingsmomenten voor. Vanwege de grote opkomst wordt op maandagavond in twee groepen gespeeld tussen 18.30 en 20.00 uur. Vanaf 31 augustus zijn ten minste twee ervaren trainers beschikbaar voor trainingen op woensdag tussen 15.45 en 17.00 uur.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …