Echte vrienden en een grote verrassing

Zes vrienden en klasgenoten van Joris Houben hebben hem afgelopen week een enorme verrassing bezorgd. Terwijl ze zogenaamd bezig waren met een ‘chocoladeproject’ hebben ze voor Joris een echt voetbaldoel geregeld voor het speelveldje naast zijn huis.

Joris heeft een moeilijk jaar achter de rug, samen met zijn familie. Dat bracht Duco, Faris, Naut, Philip, Rein en Joris L. op het idee om een verrassing voor hem te bedenken, waarmee ze hem konden steunen. Zij hebben brieven geschreven, telefoontjes gepleegd, geld ingezameld en hulp gevraagd. Die hulp hebben ze gekregen van hun school de Schalm, van ouders en van de Gemeente Vught. Zodoende zijn ze geholpen door de Stichting Jeugdfonds Vught, burgemeester Van de Mortel en Jaques Dikmans die over de openbare ruimte in Vught gaat. Natuurlijk hebben ze ook meegeholpen bij de plaatsing van het doel.

Het resultaat is overweldigend, want er staat nu een officiële voetbalgoal van 7,32 x 2,44 in het Loyolapark, naast het speeltuintje. Joris en de hele buurt maken inmiddels met veel sportplezier gebruik van dit voetbaldoel.

Kijk ook bij

Programma MOVE Sportzomer bekend

Komende zomer staat weer in het teken van sport en bewegen tijdens de MOVE Sportzomer. …