De vijf medewerkers van de tweewieler Vught

‘De Tweewieler’ al 20 jaar het fietsparadijs in Vught

Dit jaar, in april om precies te zijn, bestaat ‘De Tweewieler’ in Vught 20 jaar! De afgelopen jaren is de winkel in Vught een waar fietsparadijs geworden. Iedereen die van fietsen houdt zal zich bij de Tweewieler goed kunnen vermaken. Op tweede paasdag, maandag 17 april, is de winkel open en houdt het bedrijf een gratis fietstocht vanaf de winkel.

“Rijwielspeciaalzaak ‘De Tweewieler’ heeft twee vestingen  waarvan een in Vught (vanaf 1997) en een in Udenhout (vanaf 2002). Het filiaal in Vught was in eerste instantie gevestigd in het centrum, maar daar was al snel ruimtegebrek. Er kwam een aanbieding om het huidige pand aan de Esscheweg 12a over te nemen, een oppervlakte van wel 1000 m2 was hier beschikbaar en de beslissing was dus snel genomen.” vertelt Frank Verschuren, mede-eigenaar van De Tweewieler. Verschuren is een van de drie zoons van oprichter Wim Verschuren. Samen met Paul de derde zoon van Wim en Ria Verschuren, runt hij ‘De Tweewieler’. Paul staat al ruim 14 jaar in Udenhout in de winkel. Frank had in eerste instantie voor de opleiding van Top-kok gekozen.  Maar door zijn vader regelmatig te helpen kreeg hij steeds meer lol in het fietsenmakersvak en heeft hij zich omgeschoold tot fietsenmaker. Dit zeker niet zonder succes.

Topmerk fietsen
Naast een groot diversiteit aan topmerk fietsen, is er ook een uitgebreid aanbod aan fietskleding, onderdelen en accessoires. Vele soorten fietsen, zoals elektrische fietsen, stadsfietsen, retro-fietsen, hybride-fietsen, mountainbikes en racefietsen heeft ‘De Tweewieler’ in haar winkels staan.

Frank Verschuren: “Iedereen van elke leeftijd kan hier vinden wat hij of zij zoekt. De prijs-kwaliteitverhouding ligt precies in balans. De service die hier in Vught en ook in Udenhout wordt geboden, is ‘onbetaalbaar’; werkelijk alles wat met fietsen te maken heeft, wordt met een glimlach en gebruiksadvies aangeboden door deskundig personeel.” Natuurlijk kunt u bij ‘De Tweewieler’ ook terecht voor reparaties en het juiste advies. Mocht u tijdens zo’n reparatie even zonder vervoer zitten, dan heeft De Tweewieler een leenfiets beschikbaar. In Vught en Udenhout zorgen in totaal 13 medewerkers ervoor dat de vakkennis en -kunde, voorraadbeheer en service – die nodig is om dealer van topmerken te zijn en te blijven – gewaarborgd is.

Constant vernieuwen
“Het is niet altijd zo voortvarend gegaan” vertelt Frank verder. “In het verleden hebben we wel wat tegenslagen moeten incasseren. De bekende windhoos die over Vught raasde, heeft ons flinke wateroverlast bezorgd. De hele werkplaats stond blank, ook het gedeelte van de winkel waar juist vloerbedekking was gelegd. Datzelfde jaar is ons filiaal in Udenhout bijna volledig afgebrand. Ook de herinrichting van de Esscheweg heeft ons veel geld gekost. We zijn een hele periode bijzonder slecht bereikbaar geweest voor onze klanten. Maar wij hebben ons daardoor niet uit het veld laten slaan. Ondertussen zijn we doorgegaan met het constant vernieuwen en herinrichten van beide winkels. Zo hebben we de winkel in Vught onlangs, bijna geheel op eigen kracht, helemaal opgefrist en klaargemaakt voor ons 20-jarig jubileum.”

Tweede paasdag
Op tweede paasdag is het mogelijk om een kijkje te nemen in de winkel in Vught en Udenhout. Op die dag houdt ‘De Tweewieler’ samen met de ANWB een gezellige fietstocht, geheel gratis. Daarnaast zijn er leuke aanbiedingen en acties en ook aan de kleintjes wordt gedacht. Kortom, ze zitten niet stil bij De Tweewieler. Meer informatie kunt u vinden op www.detweewieler.nl.

Kijk ook bij

Hoogtepunt voor G-sporters in Nederland op 2 juni

Op zondag 2 juni vindt het Super-G-toernooi plaats, het grootste multi-sportevenement in Nederland. De deelnemers …