Staand v.l.n.r.: N.J.B.B.-wedstrijdleidster Karen van Grinsven - Hoes en N.J.B.B.-arbiter Tiny van Rosmalen. Zittend v.l.n.r.: Ad Wagenaars, Robin Gense, Wesley Cami en Steven Ielegems.

Belgen winnen pétanque-toernooi in Gestel

Ondanks de grote concurrentie van het WK voor doubletten in het Belgische Gent namen er toch 58 doubletten deel aan het ‘Voorjaarstoernooi’ van de Gestelse Jeu de Boules-club ’t Dupke.

De teams, afkomstig uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk, speelden over 5 ronden volgens een zogenaamd aangepast Belgisch systeem. Aan het einde van de 5e ronde kon de eindstand worden opgemaakt: het Belgische duo Steven Ielegems (Pachy Pétanque Club, Waterloo) en Wesley Cami (PC Lier, Lier) behaalde met 5 winst en 45 punten de 1e plaats. Op de 2e plaats, met slechts 8 punten minder maar wel met ‘de volle winst’, een doublet bestaande uit 2 spelers uit het 1e team van ’t Dupke: Ad Wagenaars en Robin Gense, 37 punten. Op de 3e plaats, met 4 winst en 33 punten, Fabian en Romain Wagener van de Luikse Pétanque Club Capri.

Kijk ook bij

Hoogtepunt voor G-sporters in Nederland op 2 juni

Op zondag 2 juni vindt het Super-G-toernooi plaats, het grootste multi-sportevenement in Nederland. De deelnemers …