AMV Champions League meer dan geslaagd  

Vrijdag 20 mei vond de eerste editie van de AMV Champions League plaats op Sportpark Bergenshuizen. In samenwerking met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) organiseerde Zwaluw V.F.C. een voetbaltoernooi voor Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen.  

Na een welkomstwoord van Burgemeester Van de Mortel en een show van een ware balgoochelaar begonnen  de eerste wedstrijden. De teams waren afkomstig uit opvanglocaties verspreid over het hele land. De spelers kwamen van over de hele wereld. Ondanks de taalbarrières is deze dag gebleken dat de taal van de sport wereldwijd gelijk is.  In teams van 7 werd er op een half speelveld gespeeld om de prijzen, met als hoofdprijs de ‘Fairplay-Cup’ voor het sportiefste team. Zowel de finale als de ‘Fairplay-Cup’ zijn gewonnen door het team uit Budel. Niet alleen speelden ze het best, maar ze begroetten iedere tegenstander en scheidsrechter voor de wedstrijd met een handdruk en een knuffel.  Het enthousiasme van de jongeren was zichtbaar en hoorbaar over het hele sportpark. Er is zelden zo gedanst in het Zwaluwnest. Zelfs na de prijsuitreiking werd er nog lang genoten van deze, voor de jongeren, zorgeloze dag.  

De organisatie is zeer tevreden over het verloop van de dag en wil alle deelnemers, vrijwilligers van Zwaluw V.F.C. en medewerkers van het COA hartelijk danken voor hun inzet. 

Kijk ook bij

Lekker Lôpe Crossloop Den Dungen 2024

Op zondag 12 mei verzorgt Home-run team ‘Lekker Lekker Lôpe’ uit Den Bosch samen met …