Aikido in Vught

Deze maand start Aikido school Bushin Dojo met lessen in Vught. De lessen worden gegeven in de Deken van Ossstraat in Vught-Noord. Deze worden gegeven door Rob Jans; hij is 2e dangraad en rijkserkend leraar aikido.

Aikido is een krijgskunst uit Japan waarbij je probeert om de kracht van de aanvaller tegen zichzelf te gebruiken door mee te bewegen met de kracht van de ander en deze om te buigen. Dit resulteert vaak in een worp of klemtechniek waarmee de ander gecontroleerd wordt. Aikido kent geen competitie en heeft als principe geweldloosheid. Doel is slechts de ander controleren en beheersen. De lessen worden gegeven aan de Deken van Ossstraat in Vught-Noord in een monumentaal voormalig patronaatsgebouw.

De lessen worden gegeven door Rob Jans (31), in het dagelijks leven docent maatschappijleer en communicatie op het Koning Willem 1 College. Jans heeft ongeveer 11 jaar ervaring op de mat en is rijkserkend leraar onder Aikido Nederland en NOC-NSF.
Bushin Dojo is naar Vught gekomen als uitbreiding op de locatie Hedel en in de hoop ook de bevolking van Vught aan te steken met enthousiasme voor aikido.

Kijk ook bij

Lekker Lôpe Crossloop Den Dungen 2024

Op zondag 12 mei verzorgt Home-run team ‘Lekker Lekker Lôpe’ uit Den Bosch samen met …