50e editie Kangoeroeloop op tweede kerstdag van start

De Kangoeroeloop in Vught, een prestatieloop voor trimmers, atleten, wandelaars, snelwandelaars en dit jaar ook voor paralopers, kan na twee coronaversies, weer van start gaan op de atletiekaccommodatie aan de Sportlaan in Vught. Dit jaar is meteen een bijzonder jaar, want het is de 50e editie en de Kangoeroeloop kan daarom als een echte traditie beschouwd worden in Vught. Voor de coronatijd behoorde de loop voor veel gezinnen bij een sportieve invulling van de dag na Kerstmis en heel wat families stemden hun kerstviering daarop af.

Die traditie kan nu dus weer opgepakt worden en er zal door de organisatie alles in het werk gesteld worden om de bijzonder gezellige sfeer op het sportpark opnieuw leven in te blazen. Heel wat lopers hebben de afgelopen jaren die gezellige drukte gemist op tweede kerstdag en zullen ongetwijfeld de kans weer grijpen om de Kangoeroeloop te gaan lopen. In de voor-coronaperiode waren er elk jaar tussen de 2500 en 3000 deelnemers en dat alleen al zorgde voor een grote, gezellige drukte op de atletiekbaan.

Nieuwe hoofdsponsor
De Kangoeroeloop is de komende jaren verzekerd van een nieuwe hoofdsponsor. Advocatenkantoor Van Iersel Luchtman Advocaten maakt het mogelijk dat de Kangoeroeloop letterlijk weer voortvarend van start kan gaan en dat de deelnemers op de verschillende afstanden een plezierige en sportieve middag kunnen beleven.

De afstanden
De deelnemers op de langste afstanden 21 en 27 km starten om 13.00 uur. Om 13.30 uur staan de lopers van de 5 km, de 7,5 km, de 10 km en de 15 km aan de start en na hun vertrek volgt om 13.45 uur nog een startschot voor de paraloop van 3,5 km. Die laatste loop is dit jaar toegevoegd aan het programma en is bedoeld voor gehandicapte sporters en hun parcours is volledig verhard. Naast al die verschillende loopafstanden is er voor de kinderen van 3, 4 en 5 jaar ook nog een Kidsrun op het middenterrein in de vorm van een hindernisparcours waar zij maximaal 500 meter kunnen afleggen.

Vooraf inschrijven
De kosten voor deelname bedragen voor lopers t/m 12 jaar 6,50 en voor deelnemers vanaf 13 jaar 8,50. (Op maandag 26 dec kost de aanschaf van een startbewijs resp.7,50 en 10 euro.) Voorinschrijven kan digitaal via www.inschrijven.nl. Op 26 december ligt uw startbewijs dan vanaf 11.00 uur klaar bij de uitgiftebalie. Deelnamebewijzen zijn vanaf zaterdag 3 december ook verkrijgbaar in het clubhuis van Prins Hendrik aan de Sportlaan 1, 5263 DN in Vught. En gedurende openingstijden ook bij Marinus Mode in het centrum van Vught en bij Run2Day in ’s-Hertogenbosch.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …