Officiële opening Zomerschool

Zomerschool 2017 van start met beeld en geluid van vroeger

Op dinsdagmiddag 4 juli is de 8e editie van de Zomerschool Vught van start gegaan. Een gezellige middag in de ontmoetingsruimte van gebouw Rozenoord met ruim 70 bezoekers. Deze middag werd iedereen meegenomen naar de jaren 50, toen Nederland nog aan de radio gekluisterd zat. Van De Rode Haan, naar gym met Ab Goubitz en van Koot&Bie naar de Arbeidsvitaminen. Wethouder Heijboer opende de Zomerschool officieel met een druk op de knop waarna de tune van ‘Weet je nog wel…’ klonk.

De radio dag werd afgewisseld met filmfragmenten, ter beschikking gesteld door Hennie van Bavel, over Vught vroeger en nu.  Prachtige beelden brachten de bezoekers even terug in de tijd en er werd geluisterd naar muziek uit die jaren. Wat dacht je van Les Poppys, The Cats en Wim Sonneveld en natuurlijk werd er gezorgd voor lekkere hapjes.

Unieke kans
De Zomerschool is een initiatief van Anders Bezig Zijn en Ouderen Samen. Tijdens de zomerperiode wordt er gezorgd voor een afwisselend programma voor alle 55-plussers in de gemeente Vught. Een unieke kans om kennis te maken met wat Vught allemaal te bieden heeft en om anderen te ontmoeten. Dankzij subsidies en vele vrijwilligers kunnen de deelnametarieven laag blijven. Er zitten al zo’n 10 activiteiten vol, maar voor de activiteiten waar nog plaats is kan nog worden ingeschreven. Tijdens de Zomerschool kunnen de deelnemers bovendien gebruikmaken van de Seniorenbus Vught voor 1 euro per rit (voor niet-leden). De Seniorenbus rijdt op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur. Bel voor reservering van de Seniorenbus naar 073-7113191. Het programma van de Zomerschool is te bekijken via www.ouderensamen.nl of www.abzvught.nl.

Kijk ook bij

Stichting Ouderen Samen 15 jaar!

In 2009 werd de stichting Ouderen Samen in Vught opgericht door een aantal actieve senioren …