Wethouder van den Dungen en Max van Veldhoven.

VrijwilligersPunt krijgt nieuwe website

Donderdagavond 1 juni om half acht was het dan zover. Op de locatie van Bint in Sint-Michielsgestel werd de website van het VrijwilligersPunt feestelijk geopend. Dé site voor vraag en aanbod tussen vrijwilligers en organisaties in de gemeente Sint-Michielsgestel is vanaf nu in de lucht.

Er waren verschillende organisaties aanwezig, waaronder KBO, Laverhof, Vivent, Juvans, Kindervakantieweek, Zorggroep Elde, Stichting Duizendpoot, de zwemvereniging Zegenwerp en een buurtvereniging, om de feestelijke lancering van de website bij te wonen.
Vera Meijer, sociaal werker bij Bint, heette iedereen van harte welkom.

Zij noemde in haar welkomstwoord de terugtrekkende overheid als één van de belangrijkste veranderingen in de maatschappij. Daardoor wordt er van burgers een actievere deelname aan de maatschappij verwacht, het beroep op vrijwilligers wordt steeds groter.

Vervolgens kwam Max van Veldhoven aan het woord, coördinator van het Vrijwilligerspunt vanaf het begin. Het vrijwilligerspunt stimuleert vrijwilligerswerk tussen mensen en organisaties. Max van Veldhoven bemant samen met Margot van den Broek en Ron Smits het VrijwilligersPunt.
Hij vertelde zeer bevlogen op welke manieren hij met zijn vroegere team de advertenties van organisaties bij vrijwilligers onder de aandacht probeerde te brengen. Dat wordt vanaf nu met deze website een stuk overzichtelijker.

Daarna nam wethouder Alexander van den Dungen het woord. Hij noemde de al eerder gelanceerde website van onze dorpstafel het digitale zusje. Deze site is er immers voor vraag en aanbod tussen burgers
Hij benadrukte het belang van participatie van alle burgers. Ook mensen voor wie de maatschappij soms wat te snel gaat kunnen met wat aanpassingen prima vrijwilligerswerk doen. Vrijwilligers moeten  gebruik kunnen maken van professionals en kennis binnen de organisaties.
En toen was het zover: met een ferme klap op de rode knop opende Max van Veldhoven onder aanmoediging van de wethouder de website: www.vwpunt.nl

Vincent Gil Toresano, opbouwwerker bij Bint, legde tot slot uit hoe de website precies werkt. Inwoners  kunnen zich aanmelden als potentiele vrijwilliger en organisaties kunnen vacatures plaatsen. Organisaties hebben dus veel meer zelf de regie en hun vraag is nu ook digitaal vindbaar.

Onder het genot van een hapje en een drankje kregen de organisaties en verenigingen vervolgens de kans om elkaar te ontmoeten. In levende lijve dus.
Later vinden ze elkaar vast en  zeker via de digitale vindplaats www.vwpunt.nl

Het VrijwilligersPunt
Locatie Bint, seminarielaan 3 in Sint-Michielsgestel Tel: 073-551 5432, info@vwpunt.nl.
Spreekuur: elke woensdag van 1400 tot 16.00 uur en op afspraak.

Kijk ook bij

Stichting Ouderen Samen 15 jaar!

In 2009 werd de stichting Ouderen Samen in Vught opgericht door een aantal actieve senioren …