De ' Tovertafel'

‘Tovertafel’ creëert geluksmomenten in Park Boswijk

Op vrijdag 20 mei kreeg Park Boswijk in Vught, onderdeel van zorgorganisatie Van Neynsel, een tovertafel van de Stichting Vrienden van Park Boswijk.

De tovertafel is een product voor ouderen met dementie, een interactief spel dat mensen verbindt en op speelse wijze beweging stimuleert. Interactieve spellen, bestaande uit lichtprojecties op tafel, reageren op hand- en armbewegingen en stimuleren de ouderen tot fysieke activiteit. Deze ervaring verbindt niet alleen de ‘spelers’ aan tafel, maar ondersteunt waardevolle interacties met familieleden en zorgmedewerkers. Aan ieder spel gaat uitgebreid wetenschappelijk onderzoek vooraf.


Stichting Vrienden van Park Boswijk

Naast de gift van Vrienden van Park Boswijk hebben medewerkers en vrijwilligers van de locatie zich ook ingezet om geld op te halen voor de aanschaf van de Tovertafel, onder andere door een zomerkermis, collectebus in het Grand Café en een rommelmarkt. Stichting Vrienden van Park Boswijk wil het verblijf van bewoners van Park Boswijk nog aangenamer maken door kleinschalige projecten te realiseren waarvoor geen geld is vanuit de reguliere financiering. Het gaat hierbij niet om individuele wensen, maar om projecten waar veel bewoners van kunnen genieten. Meer informatie is te lezen op www.vriendenvanparkboswijk.nl.

Kijk ook bij

Stichting Ouderen Samen 15 jaar!

In 2009 werd de stichting Ouderen Samen in Vught opgericht door een aantal actieve senioren …