Mevrouw Nederveen met de maaltijd van buurvrouw Jenneke.

Koken voor een buurtgenoot

Een kokende buurtgenoot die af en toe een verse maaltijd komt brengen. Dat zou voor mensen die niet mobiel of ziek zijn een uitkomst zijn. Sinds kort kun je in Den Bosch een oproep doen voor hulp rond de avondmaaltijd. Hiervoor werkt Bijzonder Thuisafgehaald samen met Welzijn Divers. Samen zoeken zij een buurtgenoot die kookt en een verse maaltijd voor je klaar maakt.

Het oorspronkelijke idee is dat je zelf met een schaaltje en geld een maaltijd ophaalt. Sinds twee jaar krijgt  het landelijke initiatief Thuisafgehaald echter steeds vaker de vraag of de maaltijd gebracht kan worden, wanneer de aanvrager niet mobiel is, ziek is of door omstandigheden moeite heeft om zelf te koken. Voor deze wens is Bijzonder Thuisafgehaald in het leven geroepen. In Den Bosch zijn er inmiddels 147 mensen die hebben aangegeven te willen koken voor een buurtgenoot die minder mobiel is. Een groot voordeel is dat er rekening gehouden kan worden met dieetwensen en dat je met de buurtgenoot kunt afstemmen wat je lekker vindt. Naast de lekkere maaltijd leer je ook nog eens nieuwe mensen kennen.

Interesse?

Zou jij of iemand anders wel een thuiskok kunnen gebruiken? Via www.bijzonderthuisafgehaald.nl kun je je opgeven. Heb je interesse om voor een ander te koken? Via www.bijzonderthuisafgehaald.nl kun je jezelf inschrijven als kok. Wil je dit alles liever mondeling met iemand bespreken of heb je vragen? Neem dan contact op met Tyrza Niemeijer, projectmedewerker Welzijn Divers via Tyrza@thuisafgehaald.nl of  via telefoonnummer 06-21282935.

Kijk ook bij

Stichting Ouderen Samen 15 jaar!

In 2009 werd de stichting Ouderen Samen in Vught opgericht door een aantal actieve senioren …