Kennis met Koffie: Voor iedereen die met dementie te maken heeft

Sinds jaren wordt in Vught maandelijks de bijeenkomst ‘Kennis met Koffie’ georganiseerd, de Vughtse variant op het Alzheimer Café. Dit zijn themabijeenkomsten die interessant zijn voor iedereen die te maken heeft met dementie. Mantelzorgers en hun naasten, familie, buren, kennissen, zorgprofessionals, maar ook medewerkers van winkels en studenten hebben of krijgen steeds meer in hun omgeving te maken met dementie. Daarom is het belangrijk om meer te weten over deze aandoening.

Kennis en ontmoeten
Tijdens ‘Kennis met Koffie’ krijgen de bezoekers informatie en ontmoeten ze anderen. In iedere bijeenkomst vertelt een gastspreker over een onderwerp dat te maken heeft met dementie. Natuurlijk krijgt u de gelegenheid om vragen te stellen. Na afloop kan iedereen onder het genot van een kopje koffie met de andere aanwezigen nog even napraten. Ook coördinator Mantelzorg Vughterstede Annemarie van Hoof is bij de bijeenkomsten aanwezig. Zij beantwoordt graag alle vragen. Bovendien kan zij informatie geven over de lotgenotencontactgroep voor mantelzorgers en over allerlei praktische zaken zoals de inzet van vrijwilligers, respijtzorg en cursussen.

Programma Kennis met Koffie
De themabijeenkomsten hebben dit jaar de titel: ‘Vergeten is menselijk. Dementie ook!’. Het programma van oktober tot en met december 2017 is daar op afgestemd. Op 10 oktober ‘Bewegen met dementie’, door Saskia den Hollander, geriatriefysiotherapeut; 7 november ‘Licht en dementie’ door dhr. Toine Schoutens; 21 november ‘Levenstestament voor iedereen’, door mr. B. Epe, OWK Notarissen en 12 december ‘Ik kan niet meer thuis blijven wonen, wat nu?’ door mw. Lotte Sangen, Stichting Vughterstede. Deze bijeenkomsten worden gehouden in Huize Elisabeth, St. Elisabethstraat 2 in Vught van 19.00 tot 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Een kopje koffie staat voor u klaar.

Contact
’Kennis met Koffie’ wordt georganiseerd door Stichting Vughterstede. Hebt u vragen? Neemt u dan contact op met Annemarie van Hoof, coördinator Mantelzorg Vughterstede, telefoon 073-6581199.

Kijk ook bij

Stichting Ouderen Samen 15 jaar!

In 2009 werd de stichting Ouderen Samen in Vught opgericht door een aantal actieve senioren …