Basisschoolkinderen zingen op het jubileum van De Rode Rik (Foto Wieneke Hofland/Woonwijze)

‘Huis van de wijk’ bestaat vijf jaar

In vijf jaar tijd is De Rode Rik een echt ‘Huis van de wijk’ geworden. Dit werd afgelopen donderdag gevierd met een gezellig en gevarieerd programma. “We zijn trots op wat we met elkaar hebben bereikt.”

“Gastvrijheid, dat zit bij de vrijwilligers van de Rode Rik in de genen.” Een treffende uitspraak van Jeanne Heessels, lid van de programmaraad namens Ouderen Samen, tijdens haar woordje voor het jubileum van de Rode Rik. “Het is echt een thuis voor veel mensen. Een plek voor een praatje, maar ook een omgeving waar ideeën als zaadjes worden geplant. Dat geeft ons allemaal energie.”

Moois opgebouwd
De zaal zat vol met vrolijke gezichten. Ook burgemeester Roderick van de Mortel –naamgever van De Rode Rik- zegt blij en opgetogen te zijn. “Wat is er met elkaar veel moois opgebouwd. Op naar de volgende vijf jaar.” Het volle jubileumprogramma begon ’s ochtends met muziek, een jubileumlied en de voordracht van een gedicht. Angela de Loo gaf een inspirerende lezing over ‘verwarring, verbinding en vernieuwing’. Daarna was het tijd voor een gezellige buurtlunch waarna op het open podium plek was voor buurttalenten en optredens. De bijzondere dag werd afgesloten met een warme buurtmaaltijd. Een speciale plek in het programma hadden de kinderen van de basisscholen De Lichtstraat en De Baarzen, die verschillende keren optraden. Dit benadrukte weer eens dat De Rode Rik een plek is voor iedereen, jong en oud.

In het zonnetje
Dat je samen tot de mooiste resultaten komt, blijkt wel uit het succes van het ‘Huis van de wijk’. Dorrith Ariens, voorzitter van de programmaraad, bedankte dan ook alle vrijwilligers nadrukkelijk. “Want zonder hen zou er geen Rode Rik zijn.” De samenwerkingspartners werden ook door haar in het zonnetje gezet: Woonwijze, de gemeente Vught, Cello, Welzijn Vught, de bewonerscommissie, Vughterstede en de omliggende basisscholen. “We hopen dat we samen nog heel lang zo door kunnen gaan.”

Kijk ook bij

Stichting Ouderen Samen 15 jaar!

In 2009 werd de stichting Ouderen Samen in Vught opgericht door een aantal actieve senioren …