Anja Notting, Art with Impression

Dementiemaatje: iets voor u?

Welzijn Vught, in samenwerking met Vughterstede, zoekt vrijwilligers voor mensen met beginnende dementie. U kunt de dementerende oudere helpen met zijn administratie, een stukje wandelen of gewoon, samen een kopje koffie drinken.

Als voorbereiding op dit vrijwilligerswerk krijgt u een korte training aangeboden, daarnaast bieden Welzijn Vught en Vughterstede een goede begeleiding. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op met Yvonne Kolmans van Welzijn Vught: 06- 46752773 of Annemarie van Hoof van Vughterstede: 073-6581199.

Van vrijwilligers verwachten we dat ze over veel geduld beschikken en een flexibele instelling; u moet namelijk goed om kunnen gaan met de steeds wisselende behoeften van de dementerende. U helpt hen om in het dagelijkse leven ‘de weg te blijven vinden’ en in verbinding te blijven met hun omgeving. Dit doet u in aanvulling op de omgeving van de oudere of aanwezige zorgprofessional.

Kijk ook bij

Jeroen Bosch Ziekenhuis start pilot tegen versnipperde poliklinische zorg

(Ingezonden mededeling) Niet langer van polikliniek naar polikliniek voor bezoeken aan diverse medisch specialisten, maar …